Relu Fenechiu – mită de 620.000 de euro

Relu Fenechiu – mită de 620.000 de euro

Relu Fenechiu, fost deputat PNL, este cercetat într-un nou dosar, în care este acuzat că ar fi pretins şi primit 15% din valoarea a două contracte cu Ministerul Justiţiei şi Ministerul Sănătăţii.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus extinderea urmăririi penale faţă de suspectul FENECHIU RELU, la data faptelor deputat în Parlamentul României, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de:

– trafic de influenţă, în formă continuată,

– spălare a banilor,

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2012-2014, suspectul Fenechiu Relu, în calitatea amintită mai sus a pretins şi a primit de la o firmă de software, un procentaj de 15% din valoarea a două contracte promovate de Ministerul Justiţiei (în valoare de 14.700.000 lei fără TVA) şi de o societate farmaceutică cu acţionar majoritar Ministerul Sănătăţii (în valoare de aproximativ 1.800.000 euro), pentru sprijinul promis şi acordat în câştigarea şi derularea acestor proiecte.

Concret, sprijinul acordat de suspectul Fenechiu Relu s-a materializat prin intervenţia sa la funcţionari din cadrul Ministerul Justiţiei sau la persoane din conducerea societăţii farmaceutice, asupra cărora avea influenţă la acel moment.

Pentru acest „ajutor”, suspectul a primit de la reprezentanţii firmei de software, prin intermediul a două societăţi pe care le controla, suma totală de de 620.000 euro.

Pentru a disimula provenienţa ilicită a banilor, între cele două societăţi şi firma de software au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii, în realitate serviciile respective fiind efectuate doar de către angajaţii acesteia din urmă.

Suspectului Fenechiu Relu i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În prezent, suspectul se află în stare de detenţie, în executarea unei pedepse privative de libertate.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.