Rezultate financiare peste aşteptări pentru Volkswagen

Rezultate financiare peste aşteptări pentru Volkswagen

Volkswagen AG a raportat miercuri, 20 iulie, un profit semestrial peste aşteptări, adăugând însă că a pus deoparte alte 2,2 miliarde de euro pentru a acoperi costul scandalul manipulării emisiilor poluante.

În perioada ianuarie-iunie 2016 profitul operaţional al Volkswagen a crescut cu 7%, până la 7,5 miliarde de euro, graţie îmbunătăţirii rezultatelor din perioada aprilie-iunie. Cu toate acestea, ajustat în funcţie de costurile riscurilor juridice, profitul operaţional a fost de 5,3 miliarde de euro în primul semestru al acestui an, în scădere cu 22% faţă de 6,8 miliarde euro în perioada similară a anului trecut.

Provizionul de 2,2 miliarde de euro anunţat are legătură cu înţelegerea convenită de Volkswagen cu autorităţile americane. La finele lunii trecute, Volkswagen a anunţat că a acceptat să plătească aproximativ 15 miliarde de dolari pentru a pune capăt scandalului manipulării emisiilor poluante în SUA.

Citeşte şi „Firmele trebuie să-şi schimbe actualele case de marcat”

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că, în perioada 2005 – 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Pe ansamblul lui 2016, Volkswagen se aşteaptă la o scădere a cifrei de afaceri de până la 5% şi la o marjă operaţională de 5-6%.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.