România a depăşit Marea Britanie şi Polonia în luna noiembrie

România a depăşit Marea Britanie şi Polonia în luna noiembrie

Volumul comerţului cu amănuntul în România a crescut cu 15% în luna noiembrie 2015, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, aceasta fiind cea mare creştere în ritm anual înregistrată de o ţară membră a Uniunii Europene (UE), arată datele publicate, joi, 7 ianuarie, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În zona euro, comerţul cu amănuntul a crescut cu 1,4% în ritm anual, în timp ce în Uniunea Europeană s-a înregistrat un avans de 2,6%. Comerţul cu amănuntul în UE 28 a fost influenţat de faptul că atât vânzările de produse non-alimentare cât şi vânzările de combustibili au crescut cu 3,4%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi ţigări s-au majorat cu 1,2%.

România este lider în UE la creşterea volumului cu amănuntul şi în luna noiembrie 2015 comparativ cu luna octombrie 2015, cu un avans de 2,6%, urmată de Marea Britanie (1,8%) şi Polonia (1,6%). Comerţul cu amănuntul în UE 28 a crescut cu 0,2%, de la o lună la alta graţie faptului că vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 0,4%, în timp vânzările de alimente, băuturi şi ţigări au scăzut cu 0,1% iar vânzările de combustibili au scăzut cu 0,3%.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.