Rovana Plumb vine la Iași cu un sac de bani

Rovana Plumb vine la Iași cu un sac de bani

Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene va veni la Iași luni, 4 septembrie, pentru semnarea contractului de finanțare ce vizează cea mai mare investiție privind modernizarea infrastructurii rutiere din județele Iași și Suceava („Axa rutieră strategică 1 Iași – Suceava”).

Acesta este cel mai important proiect de infrastructură rutieră pentru care s-au prevăzut bani în actuala etapă prin Programul Operațional Regional.

Finanțat din fonduri nerambursabile, obiectivul presupune alocarea a aproape 73 milioane de euro, din care 58 milioane de euro fonduri europene și circa 9 milioane de euro de la bugetul de stat. Suma pe care trebuie să o asigure solicitanții este de 6 milioane de euro, reprezentând 2% din valoarea cheltuielilor eligibile și neeligibile.

Proiectul, implementat în parteneriat cu județul Suceava, prevede reabilitarea a aproape 170 km de drum de pe teritoriul celor două județe, din care 92 km în județul Iași.

După finalizarea investiției, 22 de comune și orașe din județele Iași și Suceava vor fi conectate la rețeaua trans-europeană de transport (TEN-T).

Comunele ieșene care vor beneficia de noul proiect sunt: Rediu, Movileni, Gropnița, Coarnele Caprei,Cotnari, Focuri, Belcești, Ceplenița, Scobinți, Lespezi, Sirețel.

În județul Suceava, axa rutieră va traversa comunele Ipotești, Bosanci, Udești, Stroiești, Dărmănești, Todirești, Moara și Șcheia, orașele Dolhasca și Liteni și municipiul Suceava.

Proiectul „Regiunea Nord-Est-Axa Rutieră Strategică 1 Iași-Suceava” a fost depus în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 Axa prioritară 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritatea de investiții 6.1 – Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.