S-a aflat de ce explodau telefoanele Samsung Galaxy Note 7

S-a aflat de ce explodau telefoanele Samsung Galaxy Note 7

După luni de anchetă, Samsung va dezvălui luni, 23 ianuarie, cauzele exploziei bateriilor modelului Galaxy Note 7. Wall Street Journal a anunţat astăzi, 20 ianuarie, că are deja rezultatele anchetelor făcute de concernul sud-coreean.

Enormul eşec înregistrat de cel mai mare fabricant de telefoane inteligente din lume a avut la bază două erori: bateriile mult prea mari şi o problemă de fabricaţie, conform Wall Street Journal, care citează surse din apropierea anchetelor.

Samsung a cerut unui număr de 3 societăţi specializate şi independente să ancheteze subiectul Galaxy Note 7. Rezultatul? Cauzele sunt multiple. În toată această poveste sunt implicaţi şi doi fabricanţi de baterii: o filială a Samsung, SDI, şi o altă societate, ATL.

La origine, primele explozii, produse la câteva zile după lansarea Galaxy Note 7, la sfârşitul lunii august 2016, au fost generate de bateriile fabricate de filiala Samsung. Acestea nu aveau dimensiunile potrivite şi nu se încadrau perfect în smartphone, motiv pentru care se încălzeau foarte tare, fapt care antrena explozia bateriilor cu litiu.

Societatea a hotărât să repare primele telefoane care au explodat. În paralel, spun cei de la Wall Street Journal, Samsung le-a cerut celor de ATL să crească producţia pentru a acoperi pierderile. Exact această accelerare a antrenat „probleme de fabricaţie” în noile baterii. Rezultatul: chiar şi telefoanele înlocuite au început să explodeze, fapt care a determinat Samsung să oprească total vânzările şi să retragă toate modelele Galaxy Note 7 de pe piaţă.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.