S-a redus numărul infracțiunilor sesizate în județul Iași

S-a redus numărul infracțiunilor sesizate în județul Iași

În urma analizei situaţiei operative pe raza judeţului Iaşi, în primele nouă luni ale anului 2017, cu privire la evoluţia situaţiei indicatorilor statistici, se constată o scădere a infracţiunilor sesizate cu 10%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

De asemenea, în perioada ianuarie-septembrie 2017, se înregistrează o scădere a numărului de infracţiuni sesizate contra persoanei cu 14% şi a celor contra patrimoniului cu 9 %.

Totodată scade numărul furturilor sesizate cu 9%, faptele de lovire sau alte violenţe cu 15 %, faptele de vătămare corporală scad cu 50%, iar faptele de ameninţare sesizate au fost cu 17% mai puţine. De asemenea, scade numărul infracţiunilor de distrugere cu 7 procente, iar numărul faptelor de înşelăciune cu 6%.

În ceea ce priveşte situaţia infracţiunilor de furt sesizate, scade cu 13% numărul furturilor din auto, iar furturile din locuinţe scad cu 9%, iar cele din societăţicomerciale scad cu 7%.

De asemenea, se înregistrează o scădere a violurilor semnalate cu 9%, iar infracţiunile de act sexual cu un minor scad cu 29 %.

În perioada analizată s-a constatat că principalele cauze de producere a accidentelor rutiere au fost: viteza neadaptată la condiţiile de drum, abateri comise de biciclişti, neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor şi pietonilor.

Poliţiştii rutieri au aplicat 50.349 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. nr. 195/ 2002. Au fost reţinute în vederea 4.577 permise de conducere şi au  fost retrase 940 de certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate şi cercetate 1143 de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

În primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, se înregistrează o scădere cu 17% a numărului de victime rănite grav şi cu 8 % a numărului de victime rănite uşor, în urma accidentelor rutiere. De asemenea, numărul accidentelor rutiere grave scade cu 8%.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.