S-a rupt lanțul de… „colaborare” dintre Anca Burniche și Maricel Popa

S-a rupt lanțul de… „colaborare” dintre Anca Burniche și Maricel Popa

A debutat în jurnalism cu o gafă monumentală, taxată ca atare de cei care se mai pricep la limba română. Între timp, alții au considerat că este „profesionistă” și și-au luat-o colaboratoare sau consultantă sau… poate găsiți un alt termen (eu nu găsesc)! Doar că Anca Burniche, ziaristă la „Evenimentul” (căci despre ea este vorba), a rămas la stadiul care a consacrat-o.

Toată lumea sau aproape toată lumea din târgul Ieșilor știe că Anca Burniche este colaboratoare apropiată a președintelui interimar al PSD Iași, Maricel Popa. Însă, nu știe aproape nimeni cu cât sau în cel fel este plătită aceasta pentru munca prestată. Dacă ne întrebați pe noi, se pare că este plătit destul de prost din moment ce în „Evenimentul” de sâmbătă, 16 septembrie, Anca Burniche a scris un articol îndreptat împotriva binefăcătorului său, numit și Maricel Popa. Mai mult decât atât, articolul a apărut chiar în ziua în care la Iași venise (și se întâlnea cu primarii din județ) Codrin Ștefănescu, secretarul general adjunct al PSD!

Acum, era normal ca Maricel Popa să fie „atenționat” că nu a luat măsurile pe care le ceruse centrul împotriva lui #insist Mihai Chirica. Dar, este extrem de distractiv faptul că pe Maricel Popa l-a atacat exact cea pe care o considera mâna lui stângă, cea care-l consiliază în materie de… nu am înțeles în materie de ce, deoarece Maricel Popa este haotic în tot ceea ce face! Dar, poate există și ceva la care Maricel Popa să se priceapă (nu băgăm mâna în foc)!

Nu știm dacă o plătește, cu cât o plătește sau cum o plătește, dar este de râsul curcilor să vezi cum mărețul președinte interimar al PSD Iași și-o fură de la cineva care nu știe unde se pune cratima! Și, dacă tot am adus aminte de asta, iată ce scria Top Iași în 2014: „Folosirea incorectă a cratimei pentru verbul la viitor arată că Burniche a lipsit la nişte ore din timpul şcolii generale” (textul din „Evenimentul” suna așa: „Documentaţia estimează o sumă de 957.380 lei necesară pentru realizarea a 17 panouri de semnalizare. Urmează întocmirea proiectului tehnic, după care v-a avea loc licitaţia”).

Ca să concluzionăm: domnule Maricel Popa, știm că nu aveți habar de limba română și că nu v-a interesat dacă Burniche știe sau nu să scrie sau să vorbească românește, dar să o și plătiți ca să râdă de dumneavoastră? Asta e puțin de cascadorii râsului!

În rest, domnule Popa să auzim de bine. Noi promitem să fim numai ochi și urechi, ca să putem vedea și auzi rezultatele fructoase ale colaborării dintre dumneavoastră și  Anca Burniche!

P.S. Așteptăm, de asemenea, să vedem și cum Maricel Popa reușește să scape de prietenul Mihai Chirica (asta, normal, dacă mai vrea să fie președinte interimar la PSD Iași)!

Aici găsiți textul publicat sâmbătă, 16 septembrie, în „Evenimentul”

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.