S-a rupt lanţul de iubire dintre Mihai Chirica şi BZI

S-a rupt lanţul de iubire dintre Mihai Chirica şi BZI

Zilele trecute, mergând aşa pe jos prin frumosul Iaşi, am auzit dintr-o maşină pretenţioasă, dar cam murdară pentru gustul meu, o melodie care mi-a rămas în minte până astăzi. „S-a rupt lanţul de iubire şi a început a ruginii…” se tot auzea din maşina în care erau doi tipi ceva mai grăsuţi ce dădeau din cap mai mult sau mai puţin pe ritmul melodiei. M-am întrebat, normal, cine ar putea fi cei doi şi de ce cântau ei o melodie atât de veche…

Un articol publicat în ediţia de azi a ziarului Bună Ziua Iaşi, intitulat „Gorneta primăriei înghite inutil sute de mii de lei. Nicio explicaţie din partea şefilor din Palatul Roznovanu” mi-a lămurit pe deplin misterele. Prietenia dintre viceprimarul cu atribuţii de primar Mihai Chirica şi patronii BZI s-a cam dus dracului, iar Bună Ziua Iaşi a început să facă exact ce ştie cel mai bine: să-l critice pe micuţul Chirică (alintul îi aparţine lui Liviu Dragnea). Şi când te gândeşti că în urmă cu 6 luni acelaşi ziar publica poze cu Chirică la cumpărături!!!

Reproducem mai jos câteva fragmente din articolul BZI (nu am făcut nicio modificare):

Situatie de-a dreptul incredibila la varful Primariei Iasi. Municipalitatea ieseana continua sa finanteze din bani publici aparitia unui ziar, ce ani la rand a fost folosit ca gorneta electorala de fosta conducere. Si culmea, pana acum nimeni nu a avut nimic de obiectat impotriva acestui lucru. Primaria varsa bani grei in finantarea „Curierului de Iasi”, ziar ce apare saptamanal si care prezinta realizarile municipalitatii intr-o maniera proletara” (…). Reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI au incercat sa ia legatura cu actualul primar al municipiului Iasi, Mihai Chirica, pentru a vedea cat de oportuna este mentinerea unei astfel de gazete din banii iesenilor, ce nu isi mai dovedeste utilitatea. Edilul nu a raspuns insa apelurilor telefonice. In acest fel, apare o intrebare pentru actualul primar. In conditiile in care informatiile publicate in Curierul de Iasi se regasesc si pe site-ul municipalitatii, dar si in acelasi format tiparit la centrele de cartier, este normala finantarea gazetei, dar si plata unei armate de oameni care sa se ocupe de buna functionare a gornetei?” (…) Actualii sefi ai primariei ar trebui sa inteleaga ca nu se impune plata din bani publici a unor persoane ce au cochetat cu mass-media in trecut si care acum nu fac altceva decat sa fie prezente la conferintele de presa in corpore, pentru a relata toti acelasi lucru. Mult mai bine ar fi ca acestia sa lucreze in alte structuri, daca au capacitatea de a face acest lucru”.

Dincolo de modul infantil de scriere a articolului (dar asta nu e treaba noastră), se nasc totuşi două întrebări:

1. Ce a vrut să spună autorul prin „structuri”? Aşa i-a fost dictat articolul sau chiar s-a gândit la acele structuri la care se gândeşte toată lumea?

2. La ce se gândeau cei doi din maşină atunci când fredonau melodia lui Dan Ciotoi (formaţia Generic):

S-a rupt lanţul de iubire şi-a început a ruginii

Nu te mai gândi la mine

Ce-a fost nu va mai fi!

Împreună am fost, ce mult ne-am iubit…

Ce păcat fetiţo că ne-am despărţit!”

Pentru mine este clar că se gândeau la Mihai Chirica, dovadă fiind şi articolul sus-menţionat, dar, totuşi, ultimul vers parcă nu e tocmai în regulă!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.