S-a sufocat cu jucăria dintr-un ou Kinder

S-a sufocat cu jucăria dintr-un ou Kinder

O fetiţă de 3 ani şi jumătate a murit la Toulouse, după ce s-a sufocat cu o mică jucărie dintr-un ou Kinder Surprise, se afirmă pe leparisiene.fr. Autopsia realizată a concluzionat că „decesul a survenit în urma unei asfixii mecanice”, a indicat miercuri, 20 ianuarie, procurorul Republicii franceze.

Fetiţa a fost internată în weekend-ul trecut în spital după ingestia unei jucării cu roţi, găsită într-un ou de ciocolată, au indicat jandarmii. Ea a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Spitalul de Copii Purpan, din Toulouse.

Deşi fetiţa a putut fi resuscitată de pompieri, leziunile cerebrale au condus la decesul acesteia în spital, potrivit aceleiaşi surse.

Într-un comunicat, grupul Ferrero, cel care comercializează aceste ouă, a indicat că a fost informat despre deschiderea unei anchete „pentru înţelegerea cauzelor acestei drame şi pentru a determina dacă jucăria a provenit sau nu dintr-un ou Kinder Surprise”. „Grupul Ferrero şi salariaţii săi este alături şi înţeleg durerea mamei si apropiaţilor săi”, se mai spune în comunicatul firmei, care promite să colaboreze în totalitate cu anchetatorii.

Potrivit Ferrero, acest desert extrem de popular nu este destinat copiilor mai mici de trei ani, din cauza prezenţei pieselor de mici dimensiuni pe care copiii le descoperă înăuntrul oului, şi se recomandă supravegherea de către un adult.

În Statele Unite, oul Kinder nu se comercializează, fiind în vigoare o reglementare din 1938 care interzice asocierea unui produs alimentar cu orice altă substanţă!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.