Să-i învăţăm pe corporatişti să gândească!

Să-i învăţăm pe corporatişti să gândească!

Corporatistul (independentul, tehnocratul) Andrei Postolache se crede revoluţionar (exact asta-i lipsea, în rest avea de toate).

De când a fost ales consilier local la Iaşi, Postolache dă lecţii de politică, de administraţie, cam de tot ce vreţi dumnevoastră… Ceea ce nu ar fi rău dacă lecţiile respective ar fi opera unui om care gândeşte şi nu o înşiruire de pseudo-idei… Dar, ce să-i ceri unui om care conduce în funcţie de sarcinile trasate de „centru”, fără a fi încurajat să gândească!

Citeşte şi „Aceasta este tabăra Chirica”!

O postare de pe pagina de Facebook a numitului Andrei Postolache ne-a atras în mod special atenţia. Intitulată „O viziune pentru Iaşul lui 2021: 103 hectare fără trafic în centrul oraşului”, postarea zice în felul următor: „De la Fundaţie, coborând pe Musicescu, pe la blocul Tarom, pe Costache Negruzzi, Cantacuzino, Sfântu Andrei, Podu Roş, Sfântu Lazăr, Anastasie Panu, Europa, Elena Doamna, Târgu Cucu, Cuza Vodă, Piaţa Unirii, Vasile Alecsandri, Fundaţie din nou: nicio maşină individuală în interiorul acestui perimetru, doar riveranii, în regim redus de viteză şi, evident, transportul în comun, serviciile de urgenţă, serviciile publice şi aprovizionarea noaptea. În loc de maşini care să ocupe străzile vom face terase, parcuri, locuri de joacă, de promenadă, de organizat spectacole artistice stradale. Creştem calitatea vieţii, scădem poluarea şi dezvoltăm economia locală”.

Când te uiţi, aşa pierdut, la postare, zici că este o idee strălucită, în ton cu preocuparea pentru un mediu curat şi o existenţă zilnică mai relaxată. În realitate însă, la o minimă analiză, constaţi că este vorba despre nişte vorbe aruncate în vânt, fără o minimă susţinere logică. Este uşor să spui că vrei, că trebuie (o caracteristică a corporatiştilor, independenţilor, tehnocraţilor), însă e mult mai greu să găseşti şi soluţiile practice…

Să zicem că închidem perimetrul amintit mai sus şi transformăm zona într-una de promenadă, însă am dori ca domnul Postolache să ne răspundă şi la următoarele întrebări, pentru că principiul cu „unul care aruncă o piatră în apă şi alţi zece care se chinuie să o scoată” nu prea ţine. Aşadar:

1. Unde vor fi parcate maşinile care ajung până la perimetrul stabilit? Aţi calculat cam de câte maşini şi de câte locuri de parcare ar fi vorba? Unde, cum şi cu ce bani le faceţi, domnule Postolache?

2. Pentru a impune o zonă atât de mare fără maşini, ar trebui să dezvolţi un transport în comun civilizat. Cum aţi face (şi cu ce bani) acest lucru, domnule Andrei Postolache, în condiţiile în care în Iaşi de abia s-au adus 4 autobuze noi?

3. Să presupunem că aţi făcut locuri de parcare şi oamenii îşi lasă maşinile acolo. Mai mult, aleg chiar să meargă la serviciu pe jos. Cum faceţi ca aceştia să nu ajungă la locul de muncă prăfuiţi din cap până în picioare?

4. Terasele care vor dezvolta economia locală… Uitaţi-vă puţin pe pietonalul Ştefan cel Mare şi vedeţi cam câte luni pe an funcţionează aceste terase… Credeţi că în zona imaginată de dumnevoastră va fi altfel?

5. Ne daţi şi nouă un exemplu concret de parc de joacă (amplasament, costuri etc)?

6. Am văzut că de câte ori aveţi ocazia daţi exemple din „alte oraşe”. Am vrea, dacă puteţi, să ne spuneţi şi nouă cum vedeţi dumnevoastră un loc de promenadă în zona Târgu Cucu – Palatul de Justiţie, de exemplu! Sau poate un parc de joacă, tot în acea zonă…

Nu vrem să fim răi şi nici să exagerăm dar, ca să cităm tot din dumneavoastră, „Părerile lui Ponta au valoarea părerilor lui Nea Costel drojdierul de pe times new roman, numai că Nea Costel e mult mai simpatic”. Înlocuiţi dumneavoastră „Ponta” cu „Postolache”!

Poate nu ar fi rău ca data viitoare când mai deschideţi gura (sau calculatorul) să şi gândiţi înainte de a spune (scrie) ceva, pentru că, nu-i aşa?, „E uşor a scrie versuri/Când nimic nu ai a spune!”

P.S. 1 O ultimă întrebare. Cât de independent este un „independent” care face parte dintr-un partid?

P.S. 2 Haideţi, încă una, mai scurtă. Cât de independent este un corporatist?

Citeşte şi „Senatorul florilor s-a ofuscat”

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.