Să-i spună cineva lui Marius Bodea că lucrurile importante nu mai au nevoie de timp

Să-i spună cineva lui Marius Bodea că lucrurile importante nu mai au nevoie de timp

Un slogan cu care candidatul PSD la Primăria Iaşi în 2008 era pe punctul de a pierde alegerile este acum resuscitat de Marius Bodea, candidatul PNL pentru aceeaşi primărie.

Lucrurile importante au nevoie de timp” – aşa suna sloganul din 2008, pe care candidatul Bodea îl readuce în atenţie în 2016, fără să-şi dea seama că repetă greşelile trecutului. Cu alte cuvinte, în ultimii 8 ani, nici Marius Bodea, nici sfătuitorii lui din PNL Iaşi nu au învăţat nimic. Ba, mai mult, joacă o carte pierzătoare, care frizează deja prostia.

Într-o conferinţă de presă susţinută alături de Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, candidatul PNL pentru Primăria Iaşi s-a trezit să dezvăluie o parte din proiectele sale pentru oraş. Intenţia ar fi fost bună, dacă propunerile nu ar fi fost extrem de proaste, amintindu-ne, şi nu cred că aveam nevoie, de sloganul cu lucrurile importante şi timpul. „În 10 ani, Iaşul poate deveni oraşul cu cea mai importantă platformă industrială din România şi poate fi capitala modernă a mediului de afaceri din ţară. În 5 ani, oraşul poate deveni capitala europeană a tinerilor şi poate intra pe lista primelor trei oraşe vizitate de turiştii străini. Mai mult, în 5 ani Iaşul poate avea un venit minim salarial comparabil cu cel din Timişoara şi Cluj” – spunea Bodea, plin de sine, în celebra conferinţă de presă. Aşadar, fără a învăţa ceva din trecut, Marius Bodea ne aduce aminte că „lucrurile importante au nevoie de timp”!

Şi pentru că ne-am tot săturat să aşteptăm, am câteva mici întrebări pentru „micul Iohannis”:

1. În 2 ani ce putem face pentru Iaşi?

2. Dar în 3 ani? Nimic?

3. De unde are garanţia că, dacă va fi ales acum, va mai prinde un mandat, şi încă unul…?

4. Înţeleg treaba cu cincinalul, dar, din câte ştiu, mandatul unui primar este de doar 4 ani! Aşadar, domnule Marius Bodea, în 4 ani nu facem nimic pentru Iaşi?

5. În primul an de mandat chiar nu facem nimic? Doar ne familiarizăm cu funcţia?

Haios este şi faptul că, în aceeaşi conferinţă de presă, Bodea a încercat şi un fel de atac la actualul viceprimar cu atribuţii de primar Mihai Chirica (sau Chirică, după cum îl alintă Liviu Dragnea). „Să schimbi meniul din fasole cu cârnaţi în plăcinte nu este o formă de viziune. Aşa cum este servit, este meniul umilinţei. Dar să faci ca în cinci ani, Iaşul să găzduiască un festival european al gastronomiei, aceea este o formă de viziune”. O penibilitate mai mare ca asta e greu să mai găseşti. Îl ataci pe Chirica pe tema sarmalelor, dar propui în loc tot sarmale? Oare Iaşiul ăsta chiar nu merită şi altceva în afară de mâncare?

În condiţiile în care ai la dispoziţie un oraş îmbibat de istorie şi cultură, tu propui un festival de gastronomie? Penibil. Bodea, lasă-te! Nu eşti deloc mai breaz decât Chirica!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.