Să-l ajutăm pe Mihai Chirica să priceapă!

Să-l ajutăm pe Mihai Chirica să priceapă!

Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi, a anunţat că va da în judecată Guvernul şi va cere instanțelor să nu se aplice ordonanța de urgență prin care s-a modificat Codul Fiscal.

„Nu se ține cont de autonomia locală și de legislația bugetară”, a declarat Mihai Chirica la Europa FM. El a mai vorbit de ceea ce a numit o înrobire generală și o dependența totală de autoritățile centrale în ceea ce privește dezvoltarea orașelor. „Primarii vor ajunge să cerșească bani”, a completat șeful municipalității ieşene.

Mihai Chirica speră ca și alți primari să aibă curaj să vorbească despre situația gravă în care se vor afla anul viitor și să facă același demers ca Iașiul.

Că să nu-l bulversăm prea tare pe primarul Iaşiului, o să dăm doar câteva fragmente din comunicatul senatoarei Doina Federovici, de marţi, 14 noiembrie:

„Guvernul va majora cota din impozitul pe profit care se alocă autorităților locale, de la 41,75% la 43%, iar dacă vor fi primării sau consilii județene care vor obține mai puțini bani în 2018, față de 2017, atunci Guvernul va completa diferența. Primăriile și Consiliile Județene vor putea utiliza excedentele rămase după aplicarea acestor formule de calcul și pentru alte categorii de cheltuieli, nu doar pentru investiții cum e în prezent”, spune Federovici.

Mai mult, aceasta vine şi cu alte completări: „Cel mai important este faptul că nicio primărie nu va avea venituri mai mici decât echivalentul a 750 lei/locuitor. Mai mult, nicio primărie nu va avea bugetul mai mic de 1 milion lei pentru comune, respectiv 3 milioane pentru orașe și 5 milioane pentru municipii. La consiliile județene, bugetele nu vor putea fi mai mici de echivalentul a 250 lei pentru fiecare locuitor din județul respectiv”!

Nu garantăm că Mihai Chirica a înţeles ceva din explicaţiile senatoarei Federovici, însă suntem convinşi că circul pe care-l va face, în mass media, că în realitate nu are tupeu, va continua. Cât? Exact atât cât îl veţi lăsa dumneavoastră să vă vândă gogoşi!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.