Să-l ajutăm pe Vosganian să scrie româneşte!

Să-l ajutăm pe Vosganian să scrie româneşte!

Pentru că „legea pedepseşte crima, nu păcatul”, aşa cum scrie pe blogul său, nu-i vom face un proces de creaţie senatorului-plângăcios Varujan Vosganian pentru derapajele de scriere. Însă, pentru un vicepreşedinte al Uniunii Scriitorilor, fost ministru şi actual senator, care dialoghează cu cititorii pe blogul vosganian.ro, credem că este important totuşi să folosească toate literele unui cuvânt la locul lor!

Pe 19 decembrie, la puţin timp după ce a fost uns preşedinte al ALDE Iaşi, luând locul co-preşedinţilor Victor Chirilă şi Vasile Şalaru, Vosganian a postat pe blog un textuleţ intitulat „Vă invit la ALDE Iaşi!”, pe care-l redăm în continuare exact aşa cum a fost scris:

Potrivit prototcolului ALDE, dintre cele două pardide componente, în județele unde există un parlamentar, el devine președintele filialei respective. Nu m-am grăbit să preiau această funcție la ALDE Iași, pentru că am considerat că asta ar putea fi considerat un reproș la adresa celor doi co-președinți de până acum ai ALDE, ceea ce nu ar fi fost adevărat. Motivul care m-a determinat să vin la Iași ieri și să anunț ăntr-o conferință de presă faptul că preiau conducerea acestei filiale a fost eșecul înregistrat de orașul Iași în competiția privind capitala culturală europeană. Clasa politică ieșeanăî a trecut prin multe frământări în ultima vreme iar consecințele se văd. Județul Iași nu are reprezentanți în politica românească la vârf. Acest lucru este valabil pentru întreaga Moldovă, regiune care ocupă o poziție periferică nu doar în ierarhia politică românească, daqr și în raport cu actul de guvernare. Ceea ce face ca interesul pentru dezvoltarea Moldovei să fie scăzut. Asta nu face decăt să sporească decalajele dintre cele două versante, de est și de vest, ale Carpaților, Nu este modul cel mai potrivit în care să întâmpinăm sărbătorirea unui secol de la Marea Unire. Sper ca prezența mea în fruntea filialei ieșene ALDE să aibă un efect pozitiv pentru Iași și pentru Moldova, așa cum s-a mai întâmplat în anii 2007-2008 când am fost liderul politic liberal al Moldovei, poziție în care am susținut cu tenacitate (și) proiectele de de3zvoltare economică a Moldovei”.

Nu mai vorbim de virgulele pe care ar fi trebuit să le pună pe aici ici-colo, însă ne întrebăm cine îi scrie totuşi cărţile lui Varujan Vosganian?

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.