Să râdem cu… cuvântătorii lui Mihai Chirica

Să râdem cu… cuvântătorii lui Mihai Chirica

Nu ne-o luaţi în nume de rău. Nu avem nimic cu ei… ne sunt chiar simpatici, dar nu putem să nu ne distrăm pe seama gafelor pe care le fac pe pagina de Facebook a primarului Iaşiului, Mihai Chirică (sau Chirica, pentru că se pare că lui Liviu Dragnea nu-i mai este drag).

După o lungă perioadă de pauză, generată mai mult de treburi casnice decât de obligaţii contractuale, am revenit la vechea dragoste, pagina de Facebook a lui Mihai Chirica, locul în care celebrii lui cuvântători se pot exprima liber… atât cât îi duce pe ei… intuiţia! Ce am găsit, ne-a cam distrat, cum, probabil, vă va distra şi pe dumneavoastră.

1. „Avem nevoie să ne hrănim spiritual din aceeaşi matcă a limbii române, dar şi să ne sprijinim reciproc”. O fi vorba cumva de acea matcă descrisă ca fiind albină femelă mai mare decât albinele lucrătoare, care depune ouă? Nu ştiu de ce, dar cred că „izvor” era un cuvânt mai uşor de „digerat”!

2. „Iaşul este un oraş iubit pentru toate resursele lui valoroase. Îl iubim noi, îl iubeşte o ţară întreagă, dar şi cei care ne vizitează. Din amintirile pe care oraşul nostru le creează, fac parte şi proiectele care, din cele mai vechi timpuri, au transformat Iaşul într-un oraş îndrăzneţ, cu viziune”. O fi existând şi resurse nevaloroase? Ia gândiţi-vă! În 3 fraze consecutive există de 3 ori cuvântul „oraş”, de 2 ori „Iaşi”, de 3 ori „iubit”, „iubim”, „iubeşte”… Mari iubăreţi cuvântătorii ăştia!

3. „Astăzi s-au comemorat 100 de ani de când România a intrat în Primul Război Mondial, 100 de ani de când Iașul a devenit capitala de război şi s-a conturat harta României Mari”. Singurul lucru care ne-a ieşit este… „capitala de război”! În rest, capitală culturală nu ne-a ieşit, capitală a tineretului am fi vrut noi, capitală a sportului doar pe aici pe colo, iar capitală economică… nu mai comentăm!

4. „Astăzi, am avut bucuria de a-i felicita personal pe Anastasia Herman şi Ştefan Pădurariu, cei doi copii ieşeni care au cucerit două medalii de aur la GOC Stuttgart 2016”. Cum era dacă-i felicita… impersonal?

5. „Bună dimineaţa! Începând cu ora 8.00, ne auzim din studioul Impact FM România unde sunt invitatul lui Adrian Iacob şi al Ancăi Creţu în cadrul matinalului „Good Morning!” Ce ne făceam dacă matinalul se chema „Good Evening?

6. „Astăzi, de la ora 18.00, voi fi prezent în cadrul emisiunii „Audiență în direct” la posturile Prima TV Iași / Tele Moldova Plus”. Trebuie să recunoaşteţi faptul că singurul om care poate fi prezent la mai multe „posturi” deodată este… Mihai Chirica!

Citeşte şi „Ei sunt cuvântătorii lui Chirica”

7. „Este în responsabilitatea noastră ca cetăţeni să ducem mai departe tradiţiile acestui neam, din generaţie în generaţie, pentru că ele sunt identitatea nostră ca popor, ele sunt geneza românilor”. „Ca cetăţeni” sună cam la fel ca titlul nostru „cu cuvântătorii”! Pe de altă parte, ce ne făceam dacă ducerea mai departe a tradiţiilor se făcea din două în două generaţii sau din trei în trei generaţii sau de la prima generaţie săream la ultima?

8„Este o bucurie pentru mine să fiu părtaş la împlinirea prin căsătorie a tinerilor noştri”. Nu ştiu dacă tinerii dumneavoastră sunt şi tinerii mei (pe unii chiar nu-i vreau – şi aici mă refer la cuvântători), însă am, totuşi, o rugăminte: mai lăsaţi-ne şi nou ceva că prea luaţi totul!

9. „Astăzi am semnat, aşa cum am promis, autorizaţiile de modernizare pentru străzile: str. Sf. Petru Movilă, str. Tănăsescu”… Parcă ar fi agent de vânzări. Numai ăştia când te sună încep cu „aşa cum am promis…!”

10. „În cadrul dezbaterii Ce înseamnă Iaşul pentru diaspora? Ce înseamnă diaspora pentru Iaşi? am precizat că Iașul este un mare furnizor de diasporă pentru întreaga lume, cu ponderea cea mai mare în Europa”. Bine că exportăm şi noi ceva, chiar dacă doar… diasporă!

P.S. Parcă nu am vrea ca Mihai Chirica să-l ajungă din urmă pe bunul său „prieten” Maricel Popa!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.