Salarii nesimțite la „Socola”! Cu cât le-a crescut salariul asistentelor și cât câștigă un medic

Salarii nesimțite la „Socola”! Cu cât le-a crescut salariul asistentelor și cât câștigă un medic

O lungă perioadă de timp am fost tentat să iau apărarea angajaților din sistemul sanitar, convins fiind de zvonurile care spuneau că din martie 2018 le vor scădea salariile. Am fost de acord cu grevele lor, însă un articol publicat recent în ziarul „Evenimentul” mi-a demonstrat că lucrurile stau puțin pe dos!

Am aflat că o asistentă debutantă de la Spitalul de Psihiatrie „Socola” din Iași a câștigat în luna martie 2018 (adică exact în luna în care s-a spus că le-a scăzut salariul) un salariu net de 4.126!!!! Cu alte cuvinte, o asistentă debutantă, doar cu post liceală, a câștigat în martie aproape dublu față de ianuarie 2018, când câștigase 2.876 de lei (bani în mână)! Aceeași asistentă câștiga în decembrie 2015 doar 1.186 lei net! În 2 ani, unei astfel de asistente i-a crescut salariul de la 1.186 lei la 4.126 lei și ea s-a gândit să protesteze! De fapt, o înțeleg, dacă nu protesta când i-a crescut salariul, nu arăta că este de la „Socola”!

O asistentă medicală principală, cu post liceală, a câștigat în martie 2018, la același spital „Socola”, 4.952 de lei (bani în mână). Cu alte cuvinte, o asistentă fără studii superioare a câștigat în luna martie aproape 50 de milioane de lei vechi, bani în mână, cu peste 6 milioane de lei mai mult decât câștigase în luna ianuarie 2018!!! Alt motiv de protest!

Văzând aceste salarii, la care cei din mediul privat nu ajung nici după zeci de ani de muncă asiduă, am stat și m-am întrebat: de ce oare au protestat zilele trecute asistentele de la „Socola”? Din cauza salariilor nesimțite pe care le încasează, neporporționale nici cu pregătirea lor și nici cu munca pe care o desfășoară? Au protestat pentru că în alte spitale din Iași colegele lor, asistentele, muncesc de nu mai știu cum le cheamă și la sfârșitul lunii se trezesc cu salarii de care „vedetele” de la „Socola” râd pe înfundate?

Am înțeles că „celebrele” asistente de la „Socola” lucrează în condiții periculoase (din când în când, pentru că toate cazurile cu adevărat periculoase sunt duse la Spitalul de la Grajduri), dar, oare, profesorii din ziua de azi în ce fel de condiții lucrează? Când viața le este pusă în pericol aproape zilnic (și s-au văzut zeci de cazuri în țară) de niște analfabeți pe care încearcă să-i învețe carte, condițiile în care lucrează cum se numesc? Sau numai despre asistentele de la „Socola” se poate spune că lucrează în condiții periculoase?

Trebuie să recunosc faptul că asemenea nesimțire nu am mai văzut nicăieri în altă parte! Le-a crescut salariul, și nu oricum, ci substanțial, dar ele sunt nemulțumite! Ce-i drept, la pregătirea pe care o au, chiar merită banii pe care-i câștigă!

Conform aceluiași ziar „Evenimentul”, un medic primar care a făcut și gărzi a câștigat în martie 2018 nu mai puțin de 13.675 de lei bani în mână! Un salariu aproape dublu față de ianuarie 2018, când a câștigat „doar” 7.911 lei net! Bine măcar că acești medici au avut decența să nu iasă și să protesteze pentru că le-au „scăzut” salariile!

Astăzi ne-am ocupat doar de „Socola”, dar în zilele următoare ne vom ocupa și de ceilalți care încasează sume imense de la stat, dar consideră că este sub demnitatea lor să ridice 40 sau 50 de milioane de lei pe lună!

Articolul din „Evenimentul” poate fi citit aici

Un comentariu la "Salarii nesimțite la „Socola”! Cu cât le-a crescut salariul asistentelor și cât câștigă un medic"

  1. bic   26/04/2018 at 11:44 pm

    Facultatea de medicina generala umf iasi
    Specializarea psihiatrie
    In afara de faptul ca medicul selaru prescria tratamente de adormit si dormeai in bunul sens al cuvintului dormeai un somn spre moarte te mai si hipnotiza hipnoza neavind nici un efect pe linga toate acestea te mai si saruta si te mingia pe trup.asta fac medicii psihiatri.in socola.pentru o intoxicatie cu acid clorhidric medicul generalist adriana danicel circa galata mi a dat trimitere la spitalul de urgente si de aici la spitalul socola.m am intoxicat la umf genetica umana prof univ dr mircea covic.aliman dana m a racolat printr o sora amindoua fiind studente la stiinte economice.desi medicul adriana danicel si a dat seama ca de la o substanta de la umf trebuie sa mi fie rau nu si a dat silinta sa mi puna oxigen pe caile respiratorii pe nas.m a trimis la spitalul de urgente.acolo m a intrebat o doctorita daca am menstra in general?i am spus ca da.1997.iunie.iulie.parca.a spus ca sint agitata pentru ca nu sint maritata.nu si a dat silinta sa mi faca o analiza sa vada ce am.precizez ca aveam activitate sexuala regulata ma autosatisfaceam acasa.nu mi am dorit niciodata sa ma casatoresc cu adevarat.am intilnit trei baieti petru mircea catalin.ceea ce voiam sa spun este ca psihiatria m a facut dintr un persoana intoxicata cu hcl o persoana dezechilibrata emotional.m am indragostit de medicul ginecolog desi acesta era o femeie.m am prezentat la medicul ginecolog c.david in anul 1997.apoi dupa internarile de la socola care mi au facut polimenoree amenoree dismenoree accentuata.dismenoree aveam si inainte dar menstra era regulata.am mai deranjat si alti ginecologi dr onofriescu prin mesaje pe net dr gafiteanu dr nechifor dr gheorghiu si un medic de la policlinica industriala galreaschi 1996.asistentele de psihiatrie ma obligau sa iau tratamentul.infirmierele te spala sub dus cu apa fierbinte in timpul menstrei.am incercat sa ma sinucid pentru ca mi era rau de la tratamente de 3 ori.am mincat membrana uterina din singele menstrual stricata si mi am distrus organismul.eram somera cu liceu metalurgic cum sa ma angajeze laborant medical fara studii sanitare?pentru ce i au bani cadrele medicale din socola?nu mai continui.de 20 de ani ma chinui cu tratamente care nu s bune.sint de acord cu dv nu merita sa ia banii.

    Răspunde

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.