Salon de masaj erotic din centrul Iașiului, răscolit de DIICOT! Ce erau puse să facă minorele UPDATE

Salon de masaj erotic din centrul Iașiului, răscolit de DIICOT! Ce erau puse să facă minorele UPDATE

DIICOT a descins la un salon de masaj erotic din centrul Iașiului după ce s-a aflat că anumite persoane, inclusiv minore cu vârste între 15 și 17 ani, erau exploatate sexual. Administratorii salonului sunt soț și soție. Ei se ocupau de racolarea fetelor care erau nevoite să întreține raporturi sexuale cu clienții.

Conform informațiilor deținute de u cotidian local, cei doi soți sunt Gabriela ți Mugurel Mihai Zarughevici. Aceștia au închiriat mai multe apartamente în Iași și au deschis un salon de masaj unde clienții care plăteau suficient puteau face sex cu minore!

Numele salonului este Xclusive Massage Iași. Soția racola fetele, iar soțul le „testa”, întreținând raporturi sexuale cu ele!

Cu ocazia perchezițiilor efectuate, au fost găsite mai multe sume de bani, droguri de risc, țigări de contrabandă, iar într-o locație închiriată de către suspecți a fost identificată și o persoană vătămată minoră.

Din această activitate, cei doi soți au câștigat sume importante de bani din care au dezvoltat, apoi, afaceri imobiliare și au achiziționat mai multe bunuri mobile și imobile

Aflați cum decurgea totul:

„La data de 27.07.2017, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași au efectuat un număr de 6 percheziții pe raza municipiului Iași dintre care 5 domiciliare iar una dintre ele la un salon de masaj erotic, în cadrul unei acțiuni vizând săvârșirea de către 5 suspecți a infracțiunilor de trafic de minori în formă continuată și proxenetism în formă continuată.

În cauză s-a reținut că începând cu anul 2016 și până în prezent, în zona centrală a municipiului Iași, a funcționat clandestin un salon de masaj erotic administrat de către doi suspecți, soț și soție, unde cinci persoane vătămate, inclusiv minore, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, au fost exploatate sexual, acestea fiind determinate să întrețină raporturi sexuale contra cost cu clienții salonului.

Tinerele erau recrutate de către suspect din diverse medii sociale, cu precădere din familii dezorganizate, din mediul rural și urban, cu o situație financiară precară. Înainte de a fi angajate la salon, persoanele vătămate susțineau un ,,test”, în sensul că suspectul profita de naivitatea tinerelor determinându-le  să întrețină cu acesta raporturi sexuale.

În tactica recrutării, suspectul a uzitat mai multe tertipuri, respectiv le promitea tinerelor câștiguri mari de bani (200 euro/lună), cazare în municipiul Iași pentru cele din mediul rural, posibilitatea de a beneficia de tehnici de înfrumusețare, inclusiv operații estetice sau aplica metoda „lover boy” pentru ca persoanele vătămate să devină mai ușor de manipulat.

Modul de recrutare se realiza prin anunțuri în presă, inclusiv printr-o aplicație de anunțuri online, tinerele fiind recrutate atât din România, cât și din Republica Moldova.

Ulterior recrutării de către suspect, persoanele vătămate erau plasate soției sale care se ocupa de angajare, instruire, programarea clienților, remunerarea tinerelor. Pe unele dintre ele, suspecta le transporta la/de la salon la locuință, altora le asigura cazare chiar în incinta salonului sau în apartamente închiriate în zona centrală a orașului. Dacă inițial tinerele erau induse în eroare că vor executa doar masaj erotic, în final acestea ajungeau să întrețină raporturi sexuale cu clienții.

De asemenea, unele dintre victime, după ce activau o perioadă de timp în incinta salonului de masaj, ajungeau în final să practice prostituția în apartamente închiriate și puse la dispoziția lor de către suspecți.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că activitatea salonului datează din cursul anului 2001, iar de atunci și până în prezent, există date și indicii cu privire la faptul că suspecții au exploatat  mai multe tinere, majore și minore, din activitatea prestată de către acestea suspecții câștigând sume importante de bani din care au dezvoltat afaceri imobiliare și au achiziționat mai multe bunuri mobile și imobile.

Cu ocazia perchezițiilor efectuate în cauză au fost găsite mai multe sume de bani, droguri de risc, țigări de contrabandă iar  într-o locație închiriată de către suspecți pentru practicarea prostituției, a fost identificată o persoană vătămată minoră.

La sediul DIICOT-Serviciul Teritorial Iași vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 5 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție” – se afirmă în comunicatul DIICOT.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.