Scandal la ALDE Iași. Un lider important cere demisia lui Varujan Vosganian

Scandal la ALDE Iași. Un lider important cere demisia lui Varujan Vosganian

Vicepreşedinte interimar al filialei ALDE Iaşi şi secretar de Stat în M.D.R.A.P, Ciprian Lucian Roşca, îi cere demisia parlamentarului ieşean Varujan Vasganian. 

„În anul 2014, eu, Ciprian Lucian Roşca, membru PNL din 2007 si consilier judetean la momentul respectiv, am hotărât, împreună cu un grup de consilieri liberali, să ne desprindem din structura partidului liberal de atunci şi să constituim un grup distinct, adaptat noilor realităţi. De la bun început, acest grup nu a avut intenţii veleitare de niciun fel, fiind motivat doar de dorinţa de a protesta astfel faţă de infuzia PDL în structura celui mai vechi partid din România, pe bună dreptate numit istoric. Totodată, am protestat prin această iniţiativă şi împotriva unor schimbări de atitudine apărute în conduita conducătorilor liberali ai filialei ieşene de atunci.

La scurt timp după acest eveniment, la nivel naţional, Călin Popescu Tăriceanu efectuează o mişcare similară, de anvergură naţională, e adevărat, punând bazele Partidului Liberal Reformator, cooptând membri liberali convinşi de necesitatea păstrarii doctrinei liberale în integritatea sa cunoscută.

A fost o mişcare aplaudată de noi, membrii grupului ieşean, motiv pentru care am aderat imediat la ea, devenind astfel fondatori. În calitatea mea de membru fondator al noii structuri, am fost desemnat de noua structură să coordonez campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2014. Rezultatele obţinute de noi au fost, în mod sensibil, deasupra mediei naţionale.

A urmat apoi fuziunea dintre PLR şi PC, din care a rezultat noua formaţiune, denumită ALDE. Eu şi filiala ieşeană am gestionat pozitiv această situaţie, aspect cunoscut de cei care au urmărit evenimentele politice.

Abia în decembrie 2015, din motive ce pot scăpa atenţiei publice, s-a alăturat noului partid şi senatorul (de Iaşi…), domnul Varujan Vosganian. Ţinând cont de notorietatea culturală şi politică a noului venit, noi, filiala ieşeană, am acceptat impunerea sa, de la centru, ca preşedinte de filială. În această postură, domnia sa a excelat mai cu seamă într-o singură direcţie vizibilă, aceea a aplicării cunoscutului dicton „divide et impera”!

Faţă de toate expuse până aici, doresc să întăresc faptul că inclusiv alegerea sa ca deputat de Iaşi, în decembrie 2016, a fost, efectiv, meritul activităţii noastre, a mea şi a filialei Iaşi; personal, candidând de pe poziţia a doua pe listă, am merite indubitabile în acest sens, după cum s-a văzut în campania de atunci. Pot spune că am fost onorat să lupt pentru doctrina ALDE, chiar dacă beneficiarul imediat a fost cel cunoscut prin îndelungata sa carieră de parlamentar …de Iaşi, chiar dacă naşterea, şcoala, cariera, viaţa l-au fixat pe alte meleaguri. De altfel, articolele de presă, în timp, semnate de cunoscuţi ziarişti din Iaşi şi din ţară, sunt revelatorii când este vorba despre contribuţiile “marcante” ale actualului parlamentar ieşean la dezvoltarea judeţului pe care îl reprezintă în Parlament.

Ţinând cont de faptul că, într-un acces de sinceritate absolută, domnul Varujan Vosganian a cerut „igienizarea partidului”, după rezultatele nefericite din mai 2019 la alegerile europarlamentare, dar şi după toată activitatea dumnealui ca parlamentar (sau mai bine zis, lipsa acesteia), îi solicit, în nume personal, să înceapă „igienizarea partidului” chiar prin propriul exemplu, demisionând din funcţia de preşedinte (interimar) al filialei ALDE Iaşi, precum şi din cea de purtător de cuvânt al partidului la nivel naţional“, a scris Ciprian Lucian Roşca pe contul său de Facebook.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.