Scene sado-masochiste în Primăria Iași. Mihai Chirica, nicio reacție

George Simion, candidat independent la alegerile europarlamentare, a filmat un clip electoral controversat în incinta Primăriei Iași. Simion este intens susșinut de primarul Mihai Chirica.

În imagini apar două încăperi importante ale Primăriei Iași: un birou al secretariatului tehnic şi sala 23, cameră unde au loc, de regulă, şedinţe ale diverselor comisii ale Primăriei.

Dacă în prima încăpere apare un „funcţionar” sforăind („Aşa se vede şi, mai ales, se aude activitatea post-electorală a partidelor politice” – comentariul lui Simion), în sala 23, unde au loc inclusiv reuniuni ale Comisiei de circulaţie, din care fac parte poliţişti, Simion este martorul unei scene sado-maso: o tipă, îmbrăcată provocator, stă în picioare pe masa rotundă din încăpere şi ţine în lesă un bărbat îmbărcat sumar. „Vii şi tu?”, este replica tipei.

„Cred că trebuie nişte cătuşe adevărate”, comentează Simion.

Ulterior, candidatul se îndreaptă spre camera de vizavi, unde se află birourile viceprimarilor. De pe holul principal al Palatului Roznovanu, dinspre biroul primarului, apare un bărbat cu o navetă de sticle de vin.

Simion vrea să-i deschidă uşa, dar bărbatul îi transmite că se descurcă să intre în încăpere. „Vroiam să vă întreb ce faceţi?“, spune Simion. „Avem puţină treabă, poate veniţi mai târziu?“, răspunde bărbatul. „Când?“, este replica candidatului la alegeri.

„Păi…, peste vreo 4 ani?“, încheie bărbatul scurtul dialog, după care intră în încăperea unde, în realitate, sunt birourile viceprimarilor Radu Botez (ALDE) şi Gabriel Harabagiu (PSD).

„Nu mai repetaţi greşeala, daţi o palmă partidelor politice! Votaţi un om!“, este concluzia lui George Simion. Clipul electoral a fost publicat, aseară târziu, pe contul de Facebook al candidatului independent la alegerile europene.

Simion este intens susţinut de primarul Mihai Chirica în campania pentru europarlamentare. Pe 1 Mai, la petrecerea organizată de societăţile din subordinea Primăriei la Ciric, primarul l-a invitat pe Simion pe scenă, candidatul independent susţinând un discurs vădit electoral.

Totodată, luna trecută, în mai multe zone din oraş au fost montate bannere cu Simion şi Chirica, alături de un mesaj prin intermediul căruia ieşenii erau îndemnaţi să voteze un candidat independent.

Filmarea clipului electoral în incinta Palatului Roznovanu, sediul Primăriei, arată faptul că primarul foloseşte resurse publice pentru a-l sprijini în campanie pe candidatul pe care îl preferă.

Un astfel de clip este o premieră şi denotă cel puţin o decizie neinspirată la nivelul Primăriei Iaşi de a permite candidatului independent în a folosi sediul instituţiei ieşene pentru a-şi face campanie electorală.

Sursa: Ziarul de Iași

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.