Schimb de declarații Iași – Botoșani înaintea partidei de luni

Schimb de declarații Iași – Botoșani înaintea partidei de luni

Derbiul Moldovei dintre CSM Politehncia Iași și FC Botoșani, ce urmează să aibă loc luni, 12 februarie, a fost prefațat de un schimb dur de declarații între oficialii celor două echipe.

Preşedintele clubului ieşean, Adrian Ambrosie, l-a atacat pe directorul sportiv al botoșănenilor, Anton Heleşteanu, fără însă a-i pronunța numele.

„Cei de la Botoşani, mai precis un oficial de acolo, au început deja să facă presiuni înaintea meciului direct, foarte important pentru calificarea în play-off. Ba nu le convine stadionul, ba terenul, poate nu le convine nici faptul că vor veni foarte mulţi spectatori la meci. Este un domn cu buletin de Iaşi care face astfel de manevre de intimidare. Asta după ce în ultima perioadă a făcut tot posibilul să ne ia gratis jucători, în unele cazuri reuşind. Îi transmit să înceteze cu astfel de metode lispite de fair-play. Eu îmi doresc ca meciul să se dispute pe teren, nu în afara lui. De aceea, am şi făcut apel la Federaţia Română de Fotbal să delege luni un arbitru de top, pentru a asigura corectitudinea derulării unui astfel de meci decisiv”, a spus Adrian Ambrosie (foto).

Heleşteanu a răspuns la fel de dur: „Trecând peste eroarea de a spune că am buletin de Iaşi – am buletin de Agapia – cred că lupta cu morile de vânt a noului Don Quijote pleacă mai mult din spiritul lui iezuit decât dintr-o necesitate de dreptate. FC Botoşani nu face şuşanele pe la colţuri. A trimis doar o adresă către LPF în care a cerut să vegheze, ţinând cont de posibilele precipitaţii din zilele următoare, că starea terenului din Copou va fi regulamentară luni. În ceea ce priveşte jucătorii luaţi de la Iaşi, FC Botoşani atrage jucătorii tineri, de valoare, din zonă, iar dacă găseşte breşe la alte cluburi, le speculează. Referitor la apelurile repetate la arbitraje corecte, nu i s-a uscat încă cerneala pe contract (n.r. – aluzie la Ambrosie) pentru a se comporta cum o făceau conducătorii din alte vremuri. Eu am mulţi prieteni printre fotbaliştii de la Iaşi şi oamenii de fotbal adevăraţi de la Iaşi, care ştiu că nu susţin lucruri ireale”.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.