Schimbarea schimbării la Bacalaureat

Schimbarea schimbării la Bacalaureat

Liviu Pop, ministrul Educației, a anunţat miercuri, 30 august, o serie de modificări în ceea ce priveşte calendarul desfăşurării examenului de Bacalaureat.

Probele orale vor avea loc „în prima parte a semestrului al doilea, în timpul anului şcolar” pentru o „descongestionare a materiei”. De asemenea, lucrările vor fi scanate, securizate cu ajutorul Sistemului de Telecomunicaţii Speciale (STS) şi corectate de către profesori „unde doresc”.

„Competenţele lingvistice şi cele digitale, acele probe orale, se vor susţine în prima parte a semestrului al doilea, în timpul anului şcolar, urmând ca probele practice să se desfăşoare, conform canendarului, la finalul clasei a XII-a. Nu facem altceva decât să aducem o descongesionare a materiei pentru elevii care vor susţine examenul de bacalaureat. Nu este o noutate, în 2010 am mai avut un asemenea gen de Bacalaureat organizat la fel. În lunile ianuarie-februarie au avut loc aceste competenţe, iar în iunie – iulie probele scrise”, a afirmat ministrul Pop.

Acesta precizează că şi modalitatea de corectare a lucrărilor se va modifica.

„Nu vom mai plimba lucrările dintr-un judeţ în altul şi profesorii. În centrele de evaluare se vor scana toate aceste documente, toate aceste lucrări, se vor securiza cu ajutorul STS, se vor corecta de către profesori, sau în centrul de corectare, sau în laptop, calculator, acasă sau unde doresc. Evident, totul cu securizare clară. Nu va şti niciun profesor lucrarea cărui elev o corectează”, a mai spus ministrul Educației.

Liviu Pop precizează că modificarea este adoptată pentru a reduce „presiunea la care au fost supuşi foarte mulţi profesori în timpul acestor examene” şi pentru a creşte încrederea în sistem.

„Nu se mai poate ca prin plimbarea lucrărilor să se întâmple anumite lucruri legate de securizare şi, evident, o reducere clară a costurilor de securizare, reduceri pe care putem să le folosim în altă parte”, mai spune ministrul.

Potrivit acestuia, sistemul va fi probat în luna ianuarie la Evaluarea Naţională şi în luna martie la Bacalaureat în zece judeţe, fără însă a preciza care sunt acestea.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.