Schimbări majore în transportul public local. Va fi lansat abonamentul unic

Schimbări majore în transportul public local. Va fi lansat abonamentul unic

Compania de Transport Public (CTP) a anunțat un nou sistem de taxare, principala noutate fiind introducerea abonamentului unic.

Costul unui abonament unic, valabil 30 de zile pe toate traseele, va fi de 75 lei.

Prin comparație, abonamentul lunar pe o singură linie ajunge la 73 lei.

O altă noutate vizează introducerea unei noi facilități de plată a biletelor prin intermediul unei aplicații mobile intitulată „24Pay&Go”. Aplicația a fost dezvoltată de o firmă din București. Cei care vor folosi aplicația trebuie să dețină și cont bancar prin intermediul căruia să facă plăți. Deocamdată, autoritățile locale nu au anunțat data exactă la care noul sistem va intra în vigoare.

Biletul cu 1 călătorie va permite deplasarea între punctul de plecare și destinație folosind mai multe mijloace de transport.

La categoria „bilete” vor intra și și legitimațiile de călătorie de una, doua și trei zile (respectiv de 24, 48 si 72 de ore), de 7 zile, legitimațiile de grup și, în multe cazuri, pe cele de o lună, toate nenominale.

Pentru persoanele care utilizează în mod frecvent transportul public, abonamentele (pe o lună sau pe un an) reprezintă cea mai avantajoasă soluție.

Abonamentul unic va fi valabil pe toate liniile, pe diverse perioade de timp.

În România, abonamentul unic a fost introdus pentru prima dată în 2009, în Oradea. Au urmat Sibiu, Suceava, Arad, Alba Iulia, Ploiești, Craiova sau Brașov.

La tonetele CTP, dar și la terți vor fi disponibile bilete cu preț întreg valabile 90 de minute (cu una și două călătorii) și 24 de ore.

Elevii și studenții vor putea achiziționa bilete cu preț redus 50%, valabile 90 de minute (cu una și două călătorii) și 24 de ore.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.