Școala politică a Cameliei Gavrilă

Școala politică a Cameliei Gavrilă

Poate nu aș fi dat nicio importanță acestei „școli politice” a Cameliei Gavrilă dacă nu aș fi sesizat că din toamnă sunt agresat în continuu de comunicatele preluate/facturate de mass-media locală!

Am rezistat cât am rezistat și nu am citit nimic din ceea ce tot a cuvântat fosta șefă de la ISJ Iași, însă ieri, din cauza frigului de afară sau a plictiselii (nu știu exact), am citit un astfel de comunicat și am rămas pur și simplu mut (de uimire, că de frig uitasem)!

„Cristalul de la PSD”, cum este numită Camelia Gavrilă printre colegii ieșeni de partid, a reușit ca în 797 de cuvinte sau 4.622 de semne să nu spună nimic!

Fiți atenți, puțin: „Așa cum s-a precizat la debutul acestui proiect, tinerii implicați au avut prilejul să cunoască în mod direct activitatea și rolul Parlamentului, instituție reper pentru valorile democratice și unica autoritate legiuitoare a României, precum și alte instituții administrative și culturale din București”. Ei, n-am ce zice: frumos mod de a spune nimic în cuvinte multe!

Tot comunicatul este cam în același stil, însă, dacă tot mi-a stârnit interesul, aș avea câteva întrebări pentru doamna prof.dr. Camelia Gavrilă (poate în felul acesta învață și tinerii ce înseamnă „școală politică”):

  1. De ce după foarte mulți ani în PNL Iași a părăsit acest partid și s-a înscris în PSD?
  2. Un om care a avut atât timp principii de dreapta mai poate vorbi acum despre virtuțile social-democrației?
  3. Păstrarea unei funcții publice presupune și sacrificii politice?
  4. Un om care și-a abandonat principiile și partidul poate vorbi acum în cadrul unei „școli politice”?

Aș mai avea și altele, dar le păstrez pe mai târziu.

Revenind, totuși, la comunicatul amintit, vă mai dau un citat: „Acum, când cele 3 luni de stagiatură se apropie de final, se poate spune că este vorba despre un proiect ambițios, ce a deschis noi perspective tinerilor, aducându-i mai aproape de lumea politică, de instituțiile statului, de politicieni, astfel încât să devină cetățeni implicați, conștienți de realitățile sociale și politice ale României, precum și de valoarea votului și voinței lor politice”.

Îmi permit și eu să le dau un sfat tinerilor: înainte de a învăța despre valoarea votului și voinței lor politice, nu ar fi rău să învețe despre loialitate! Dar nu de la Camelia Gavrilă!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.