Scurtă caracterizare a candidaţilor pentru Primăria Iaşi

Scurtă caracterizare a candidaţilor pentru Primăria Iaşi

Prezentăm în continuare o scurtă descriere a celor care şi-au anunţat intenţia de a candida la Primăria Municipiului Iaşi. Lista rămâne deschisă pentru cei care doresc să îmbunătăţească aceste caracterizări.

 

Mihai Chirica – PSD. Liviu Dragnea, şeful partidului, îl alintă Mihai Chirică, nu ştim de ce, dar bănuim că nici măcar nu ştie cum îl cheamă. Unii spun despre el că ar fi un urmaş al lui Gheorghe Nichita, în timp ce alţii îl consideră un aspirant la funcţia de Nichita al Iaşului. În ceea ce-l priveşte, Mihai Chirica vorbeşte de câteva luni despre „un nou început”, fără să reuşească să-l concretizeze. A intrat în campanie mai mult împins de la spate şi, în afară de turul televiziunilor, pe care-l face zilnic, s-a mai remarcat prin… aducerea lui James Arthur la Iaşi! Gurile rele spun că Mihai Chirica nu este candidatul PSD pentru primărie, ci „omul cu valiza la uşă”, şi aici nu facem referire la desele lui divorţuri, ci la multele semnături puse pe hârtii în vremurile în care era director tehnic sau viceprimar.

Marius Bodea – PNL. Este dovada clară a faptului că dragoste cu de-a sila nu se poate. Întreg partidul îl vede ca pe un „mic Iohannis”, capabil să câştige Primăria, însă el se consideră în continuare doar director la Aeroportul din Iaşi. La fel ca Mihai Chirica, ezită să intre propriu-zis în campania electorală. Unii spun că această ezitare i s-ar trage de la contractul dintre Aeroport şi UTI. Alţii, însă, ceva mai domestici, cred că de fapt Marius Bodea ar abandona oricând cursa pentru Primărie pentru o blondă mult mai tânără decât el, la care se gândeşte în continuu!

Viorel Blăjuţ, fost PPDD, actual independent, a intrat în cursa pentru Primăria Iaşi doar pentru a-l speria pe Mihai Chirica. Şi, după toate probabilităţile, chiar l-a speriat, cele 10 % pe care le are acum arătându-i membrului PSD care s-a dezis de PSD că şansele lui Marius Bodea cresc exact cu procentele pe care le câştigă Blăjuţ.

Camelia Bogdănici – UNPR. Renumit medic oftalmolog şi cadru didactic la UMF Iaşi, Camelia Bogdănici a făcut marea prostie de a intra în politică. Va reuşi, probabil, să rupă voturi atât de la PSD, cât şi de la PNL, însă sunt două aspecte care îi vor îngreuna foarte mult existenţa politică. Şi ne referim aici la dragostea manifestată pentru Traian Băsescu şi la tunsoarea copiată după cea a Elenei Udrea!

Andrei Postolache – Pentru Iaşi. Chiar dacă grupul Pentru Iaşi nu a devenit încă partid politic, are totuşi candidat la Primărie. Andrei Postolache este dovada vie a faptului că viaţa de corporatist nu are nicio legătură cu lumea reală. Este greu de imaginat, de exemplu, cum poţi să pretinzi că vrei 10 consilieri locali când pe listă ai doar 5!!! Gurile rele spun că Postolache ar fi, de fapt, portavocea lui Dan Zaharia, un IT-ist care, la rândul lui, este departe de înţelegerea mecanismelor unei confruntări politice. Dacă va ajunge să candideze, Postolache va rupe câteva procente din voturile PNL.

Conform Bibliei, fericiţi sunt cei săraci cu duhul. Independenta Anca Preda s-a înscris în această campanie fără să ştie pe ce lume trăieşte, fiind elementul de amuzament atât în Consiliul Local Iaşi, cât şi la televiziunile la care mai apare din când în când pentru a-şi face reclamă. Este făcută în tot felul, dar ea continuă să arate că e fericită!

Petru Movilă – Mişcarea Populară. Petrică Movilă este un oportunist prin definiţie. S-a mişcat cum a bătut vântul, a avut numai discursuri populiste, pe teme sociale greu de rezolvat, fapt care s-ar putea să-l ajute să rupă ceva voturi de la PSD. Nu este un concurent în adevăratul sens al cuvântului, ci un încurcă lume dornic să mai ciupească una-alta de pe unde se mai poate.

Traian Dobre. Cică este liderul de la Iaşi al partidului lui Geoană (PSRo). Moşuleţul trăieşte, însă, din amintirea vremurilor în care era contracandidatul lui Constantin Simirad la Primăria Iaşi, dar şi din frustrările anului 2008, când nora sa, Cristina Dobre, a ajuns parlamentar de pe locul 3, cu un număr mai mic de voturi decât al lui!

Cristian Cernescu este fondatorul partidului Forţa Moldova, cu sediul central (şi unic) la Iaşi. Nu ştie de ce candidează la primărie, dar s-a gândit să o facă!

Radu Botez sau candidatul-maimuţă, după cum o arată pozele, este cel care l-a înlocuit pe ultima sută de metri pe Vasile Şalaru din partea ALDE. A fost membru PNL şi vreo opt ani consilier local, însă acum vrea să devină primar. La cele 0,8 procente lăsate moştenire de Şalaru, dacă adăugăm marea notorietate de care se bucură acum Botez, putem spune că nu va ajunge primar nici măcar în cartierul de vile pe care l-a construit. În ceea ce-l priveşte pe Şalaru, acesta este dovada incontestabilă a faptului că „orice pasăre pe limba ei piere”. Ajuns pe cai mari la un moment dat, adică secretar de stat în ministerul Educaţiei, Şalaru a fost „ajutat” să demisioneze după scandalul cu „pieptul în faţă, dosul în spate şi ochii roată după fraieri”. De dragul vremurile în care a fost secretar de stat îi transmitem că era mai câştigat dacă rămânea candidat, deoarece, zice zicala, „e mai bine să fii o zi vultur decât toată viaţa cioară”!

Sorin Bălănescu (Partidul Fapta), Radu Plămădeală (M10) şi Ionel Pintilii (PND) au vrut şi ei să fie candidaţi, însă Biroul Electoral a spus „pas”!

Un comentariu la "Scurtă caracterizare a candidaţilor pentru Primăria Iaşi"

  1. georgel   08/02/2016 at 6:30 am

    asta cu salaru si cioara mi-a placut :))

    Răspunde

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.