Se dezbate bugetul Botoșaniului

Se dezbate bugetul Botoșaniului

Consilierii locali din Primăria Botoşani vor dezbate joi, 15 februarie, bugetul local pe anul 2018. Bugetul este mai mic faţă de 2017, municipalitatea s-a bazat pe venituri de 229,3 milioane de lei. Cea mai mare diferenţă se constată la cota defalcată din impozitul pe venit, în condiţiile în care impozitul a fost redus de la 16 la 10%.

Bugetul de venituri pe anul 2018 se ridică la 143,4 milioane de lei, cele mai mari fiind veniturile din cota defalcată din impozitul pe venit, 46,7 milioane de lei şi taxe şi impozite locale, 44,9 milioane de lei.

Comparativ cu anul anterior, bugetul este semnificativ mai mic, în condiţiile în care în 2017

La capitolul cheltuieli, cei mai mulţi bani se duc pe cheltuielile de funcţionare, 129,8 milioane de lei, iar pentru dezvoltare doar 14 milioane de lei.

Au rămas neacoperite cheltuieli cu subvenţie energie termică, 5 milioane de lei, subvenţie transport în comun, 5 milioane de lei, şi reparaţii străzi – 2 milioane de lei.

Printre investiţii se numără amenajarea versantului din zona cimitirului Pacea, amenajarea unor zone de recreere pe străzile Vârnav, Pacea, Adrian Adamiu şi Aleea Nucului. Se mai intenţionează restaurarea Monumentului închinat ţăranilor din zona Parcului Mihai Eminescu precum şi consolidarea Peluzei C a Stadionului Municipal.

De asemenea, se are în vedere extinderea reţelei de gaz pe străzile Doboșari, str. Vâlcelei, Al. Dumitru Furtună, Al. Ion Istrate, Al.Iacob Iacubovici; Săvenilor – str. Plopilor;Pod de Piatră şi Al. Ctin Iordache – str. Tomis.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.