Se închide Digi 24 Iași! „Au confundat jurnaliștii cu oamenii care până atunci le trăgeau fibra optică prin oraș”!

Se închide Digi 24 Iași! „Au confundat jurnaliștii cu oamenii care până atunci le trăgeau fibra optică prin oraș”!

După aproape 7 ani de emisie, stația locală Digi 24 Iași se va închide, la fel cum se va întâmpla cu toate celelalte 7 studiouri regionale din țară. Șefii stațiilor au fost anunțați deja de această măsură, care urmează să le fie adusă la cunoștință tuturor angajaților. Reacțiile la aflarea acestor vești au fost extrem de dure!

Într-un comunicat dat publicității pe 1 februarie, șefii Digi au anunțat că „RCS & RDS va derula, începând cu luna februarie, un proiect de eficientizare a activităților din trustul media (în special în televiziune), constând în extinderea rețelei de corespondenți locali din țară și în consolidarea redacției centrale a postului Digi 24” (…). „Din această analiză a rezultat că este necesară o regândire a modelului de business în divizia de media, pentru a ține pasul cu exigențele și nevoile publicului și pentru a răspunde mai bine obiectivelor companiei pe termen scurt, mediu și lung. În urma proiectului de eficientizare, rețeaua de corespondenți se va mări de la 12 la 18 echipe, care vor acoperi actualitatea din mai multe județe învecinate. În același timp, redacția centrală Digi 24 va viza integrarea în echipa de la București a jurnaliștilor și a personalul tehnic și de producție din studiourile regionale. După finalizarea demersurilor privind renunțarea la licențele audiovizuale, emisia stațiilor regionale ale Digi 24 va înceta. Digi 24 deține, în prezent, 8 studiouri regionale în Brașov, Constanța, Cluj-Napoca, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Timișoara”.

Adelin Petrișor a avut o reacție extrem de dură la aflarea acestei vești, scriind pe blogul său:

„Lucrurile nu au mers din cauza șefilor. Cei mari din RCS/RDS au avut aroganța investitorului mioritic, cel care e convins că știe el “biznisu’” de televiziune. Au confundat jurnaliștii cu oamenii care până atunci le trăgeau fibra optică prin oraș. Dovada e că reporterii și producătorii care ieșeau la fumat dădeau cu legitimația-n cititor și la sfârșit de lună erau certați că nu-și fac orele. Important e ce știri îți livrează jurnalistul, nu cât stă la birou. Un ziarist mai iese, mai stă de vorbă cu diverși oameni, se învârte prin mediul despre care scrie și așa îți poate aduce informații. În fine, mai sunt și șefii mici, cei din televiziune. De-a lungul timpului, ei nu au făcut altceva decât să le spună ălora mari ce au vrut să audă. Scuze, au mai făcut ceva: și-au sacrificat, fără să clipească, oamenii din subordine și și-au păstrat locurile bine plătite. Deci da, e foarte posibil ca șefii să fi fost marea vulnerabilitate a Digi 24. Vorba aceea, stația de la board se-mpute…”

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.