Se îngroaşă gluma între Trump şi Clinton

Se îngroaşă gluma între Trump şi Clinton

Hillary Clinton şi Donald Trump au avut duminică seara cea mai dură dezbatere de până acum, presărată cu ameninţări cu închisoarea, precum şi acuzaţii de agresiune sexuală şi viol şi derulată în urma celor mai recente scandaluri care au zguduit campania electorală.

Printre primele subiecte abordate în cursul dezbaterii au fost declaraţiile vulgare ale lui Trump despre femei, făcute în 2005 şi publicate vineri, 8 octombrie. Republicanul a dat asigurări că nu a sărutat şi nici nu a atins femei în zonele intime fără consimţământul lor, aşa cum sugerează discuţia înregistrată, pe care a continuat să o numească „discuţii de vestiar”.

Când moderatorul Anderson Cooper a insistat că ceea ce evoca Trump în 2005 reprezintă agresiune sexuală, republicanul i-a spus jurnalistului că nu crede că a înţeles înregistrarea. Pe de altă parte, Clinton a atras atenţia că remarcile vulgare ale republicanului „reprezintă cine este Donald Trump” şi arată ce „crede el despre femei, ce le face el femeilor”.

În replică, omul de afaceri a subliniat că el doar a vorbit, în timp ce soţul candidatei democrate, fostul preşedinte Bill Clinton, a agresat sexual femei, în timp ce Hillary a redus victimele la tăcere prin ameninţări.

Trump a notat şi că fostul secretar de Stat a fost avocat din oficiu pentru un bărbat acuzat că a violat un copil de 12 ani din Arkansas şi că, la un moment în cursul pledoariei, ar fi râs.

Mai mult, republicanul l-a acuzat pe Bill Clinton că a plătit-o pe Paula Jones, o fostă angajată a administraţiei din Arkansas, pentru a nu-l da în judecată după ce i-ar fi făcut propunerii indecente şi s-ar fi dezbrăcat în faţa ei.

Atmosfera întregii dezbateri a fost una tensionată încă de când cei doi candidaţi au urcat pe scenă. Ei a refuzat să dea mâna, aşa cum este protocolul.

Înainte de începerea dezbaterii, Trump a organizat o conferinţă de presă cu trei femei care l-au acuzat pe fostul preşedinte Bill Clinton de agresiuni sexuale şi pe fosta Primă Doamnă că le-a forţat să nu spună public adevărul.

Cele trei femei au stat în primul rând al publicului în cursul dezbaterii.

Următoare dezbatere electorală, ultima înainte de scrutinul din 8 noiembrie, va avea loc pe 19 octombrie. (News.ro)

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.