Se intenționează scoaterea marilor magazine în afara orașelor!

Se intenționează scoaterea marilor magazine în afara orașelor!

Ministerul Agriculturii le-a comunicat parlamentarilor care dorește inițierea unei legi noi privind amplasarea supermarketurilor, hipermarketurilor și centrelor comerciale.

Mai mult, ministerul susține modificarea legislației astfel încât amplasarea acestora să fie în zone predilect comerciale, în afara centrului orașelor și în zone cu densitate redusă a populației.

Proiectul stabilește pentru supermarket-uri o distanță de cel puțin 1 kilometru față de o piață, iar pentru hipermarket-uri scoaterea în afara orașelor mari.

Pentru hipermarketuri, propunerea este să poată fi amplasate în zonele cu densitate comercială redusă, după criterii geografice specifice: să fie la cel mult 5 km de limita administrativ-teritorială a localității cu populație de peste 500.000 locuitori, la cel mult 3 km în cazul localităților cu populație de peste 250.000 locuitori și la cel mult 1 km la unitățile administrativ-teritoriale cu populație mai mică de 250.000 locuitori.

Ministerul Agriculturii nu a specificat însă ce se va întâmpla cu hipermarket-urile și supermarket-urile deja construite în mijlocul orașelor.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.