Se interzice transportul public în Iaşi!

Se interzice transportul public în Iaşi!

Primarul Mihai Chirica a anunţat cu puţin timp în urmă convocarea într-o nouă şedinţă a Grupului de Lucru din cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași, informează ziarulevenimentul.ro.

Va fi analizată măsura de interzicere a utilizarii transportului public de călători pe toate traseele din Municipiul Iași și zona exterioară acestuia, aflat în administrarea SC Compania de Transport Public Iași SA, cu excepția cadrelor medicale și nemedicale din cadrul spitalelor, dispensarelor, cabinetelor medicale și al întregii infrastructuri medicale, precum și a tuturor angajaților farmaciilor din Municipiul Iași.

„Începând cu data de miercuri, 25 martie, accesul în mijloacele de transport public de călători se va face doar pe baza legitimației de serviciu sau a unei adeverințe eliberate de angajatorii enumerați mai sus, care să ateste calitatea de angajat. Tot excepție constituie toți angajații structurilor Ministerului Afacerilor Interne și ai Poliției Locale Iași, care vor utiliza aceeași modalitate de identificare.

Pentru toate societățile comerciale de pe raza Municipiului Iași care își continuă activitatea se vor organiza la cerere curse speciale dedicate acestora pe bază de contract încheiat cu SC Compania de Transport Public Iași SA, pe bază de tichet de călătorie și /sau abonament.

Toate persoanele enumerate mai sus care vor utiliza transportul public sunt obligate, pentru a avea acces în mijlocul de transport, să poarte mănuși de protecție de unică folosință și mască de protecție pentru căile respiratorii. În toate situațiile menționate, mijloacele de transport în comun nu pot fi utilizate decât în limita locurilor pe scaune. Toate celelalte măsuri luate anterior rămân valabile”, spune primarul Iaşiului.

Sursa: ziarulevenimentul.ro

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.