Se vând apartamente de lux într-un vechi complex nazist al lui Hitler VIDEO

Prora, un important vestigiu arhitectural ale naziștilor, va fi transformat într-un complex turistic, iar oamenii își vor petrece vacanța acolo unde Adolf Hitler pregătea îndoctrinarea maselor.

Pe această insulă germană la Marea Baltică, prețurile apartamentelor vor pleca de la 100.000 de euro, pentru 100 mp, și vor ajunge la 650.000 de euro pentru o locuință cu vedere la mare. Lucrările de restaurare se vor termina undeva în jurul anului 2022, consideră Business Insider.

Prora, a cărui construcție a început în 1936, putea adăposti până la 20.000 de turiști, membri ai Partidului Nazist. Întregul complex avea o lungime de 4,5 kilometri, era format din 8 blocuri identice, cu 6 etaje fiecare și cu vedere la mare. Proiectul a fost abandonat la începutul războiului, în 1939.

După căderea Zidului Berlinului, în 1989, complexul a fost abandonat, însă câteva porțiuni din acesta au fost utilizate de către două muzee.

După 2013, Metropole Marketing a investit la Prora. Fostul complex nazist va fi transformat într-un complex balnear de lux și dacă lucrările vor merge bine, apartamentele vor fi finalizate în 2022.

„Istoria este omniprezentă aici și asta îi interesează pe clienți”, estimează Werner Jung, agent în cadrul Irisgerd Real Estate, care transformă unul dintre cele 8 blocuri într-un ansamblu de locuit cu 270 de apartamente.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.