Secretele celor care rămân mereu supli

Secretele celor care rămân mereu supli

Cercetătorii de la Cornell University, Statele Unite, au descoperit că abordarea cu plăcere a hranei şi pregătirea ei chiar de către cei care o mănâncă constituie secrete pentru a rămâne toată viaţa supli.

Americanii au ţinut sub observaţie 112 adulţi care nu aveau niciun regim strict şi rămâneau supli fără efort şi un alt grup de 35 de persoane care ţineau regimuri alimentare, se gândeau des la mâncare şi ştiau exact ce mănâncă, mai ales în privinţa numărului de calorii. Participanţii au răspuns unei serii de 92 de întrebări asupra regimului lor alimentar, practicării sportului şi activităţii de zi cu zi.

După ce au comparat răspunsurile primite de la cele două grupuri, cercetătorii au constatat că oamenii supli aleg alimente de bună calitate, gătesc singuri şi dau atenţie semnalelor lor corporale ca să îşi păstreze silueta. O altă constatare a fost că ei nu resping ideea de a mânca prea mult şi au o abordare bazată pe plăcerea faţă de hrană şi mesele din cursul zilei.

Răspunsurile la chestionare au arătat că 61% dintre participanţii la studiu preferă carnea de pui, 35% mănâncă o salată la prânz, 65% consumă legume la cină şi 33% nu beau alcool. Un procent de 7% sunt vegetarieni.

La micul dejun, 31% mănâncă ouă şi 51% includ în masa lor fructe şi legume. Aceştia din urmă aleg fructe proaspete – 44% – sau fructe uscate – 21%.

În privinţa băuturilor, 37% nu beau niciodată băuturi acidulate, 33% consumă băuturi light, iar 25%, băuturi îndulcite.

Studiul arată că modul de viaţă al persoanelor observate implică un loc important acordat sportului: 42% dintre ele fac sport de 5-7 ori pe săptămână, 27%, de 3-4 ori, iar 32%, de la 0 la 2 ori.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.