Șefii Iașiului și-au atins maximul incompetenței

Șefii Iașiului și-au atins maximul incompetenței

Șefii Iașiului și-au dovedit, în nici o lună de la alegeri, maximul incompetenței.

Dar, să-i luăm pe rând. Ion Toma, şeful Apavital. Un sfat: chiar dacă mai ai 3 ani până la pensie, nu înseamnă că nu poţi fi dat afară mâine. Maricel Popa, şeful Consiliului Judeţean Iaşi. Fapt: am înţeles din presă că parcurgi mii de kilometri şi că îţi iei o pătură cu tine pentru a putea dormi în maşină. Întrebări: când faci un duş, când şi unde te mai speli? Apavital este în subordinea ta sau încă nu ai aflat asta? Sau dacă tu nu ai nevoie de apă, înseamnă că nimeni nu are? Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi. Măi „clepsidră prin care se scurge timpul”, ai uitat cine te-a ales? E drept că Apavital nu e în subordinea ta, dar poate îţi aduci aminte, cândva, că eşti primarul acestui oraş! Sau nu te mai interesează altceva în afară de şefia PSD Iaşi (eşti prea mici pentru uyn război aşa mare, încearcă să-ţi vezi de oraşul tău şi lasă-i pe ăia care se pricep să facă politică)!

De unde a pornit totul…  O avarie a lăsat două cartiere ale Iașiului fără apă potabilă timp de două zile. Este vorba despre două cartiere destul de mari ale municipiului, Mircea cel Bătrân și Galata. După 24 de ore de la apariția avariei, aceasta nu fusese remediată. Magazinele de cartier au fost singurele care au avut de câștigat, apa plată fiind vândută, dacă putem spune, precum pâinea caldă! Trebuie să avem însă în vedere faptul că foarte mulți ieșeni nu își permit să se spele, două zile la rând, cu apă minerală. Mulți dintre ei poate nu își permit să își achiziționeze apă nici măcar pentru băut. Dar ce contează, șeful Apavital doarme liniștit. Nu-l mișcă nimeni din funcție!

Primarul Iaşiului: „Există un PSD al intelectualilor şi un PSD al analfabeţilor”!

Dacă astfel de probleme sunt firești atunci când vorbim despre o rețea de distribuție veche de zeci de ani, este inacceptabilă lipsa de comunicare a șefilor instituției în toată această perioadă. Astfel, locuitorilor din cele două cartiere nu li s-a comunicat nimic despre cauzele întreruperii furnizării apei potabile și nici măcar data la care se va relua furnizarea. Abia în cursul zile de 8 iulie, pe site-ul Apavital, un anunț timid postat la secțiunea Noutăți îi anunța pe ieșeni că furnizarea apei potabile a fost întreruptă (!) și că reluarea furnizării va fi reluată în jurul orei 14.

Unde sunt șefii județului?

În toată această perioadă, proaspătul ales șef al județului, Maricel Popa pare să nu fi aflat încă faptul că Apavital este o unitate aflată în subordinea instituției pe care s-a luptat să o conducă. Astfel, în ziua de 7 iulie, când mii de ieșeni din cele două cartiere nu aveau acces la apă potabilă, Maricel Popa avea drept preocupare principală luptele de partid și preluarea puterii în PSD. Îl anunțăm pe această cale pe Maricel Popa că funcția nu înseamnă doar putere, ci și resposabilitate, responsabilitate în fața ieșenilor care nu l-au votat ca președinte al CJ, ci au fost nevoiți să accepte rezultatul luptelor și negocierilor de culise! Așa că, dragă Maricică Popa, lasă șmecheriile și luptele pentru putere (oricum nu te pricepi) și pune naibii mâna și muncește. Lasă drumurile prin țară și străinătate și ocupă-te dracului de ceea ce ai fost pus să faci!

Unde este primarul?

La fel ca șeful județului, și Mihai Chirica, proaspătul primar al Iașului, a fost preocupat zilele acestea tot de luptele pentru putere din partid. Așa cum sesizează, de fiecare dată, deficiențele de funcționare de la Aeroportul Iași, ne-am fi așteptat ca faptul că mii de ieșeni nu au apă de băut să îi stârnească interesul tânărului ales. Din păcate însă, nu mai suntem în campanie electorală, iar interesul aleșilor pentru cei care le-au dat puterea a dispărut mai repede decât ne-am fi imaginat. Dar, ce să ceri de la un neica-nimeni a cărui cocoțare în posturi s-a făcut prin săparea altora? De fapt, ce-l interesează pe el de sărăntocii din două cartiere mari ale Iașiului cînd algeri vor mai fi doar peste 4 ani?

Aceștia sunt tentativele de șefi pe mâinile cărora au încăput destinele Iașiului. Unul se plimbă, altul montează camere de supravhere, iar al treilea doarme în papuci, crezând că situația de monopol îi asigură veșnicia în funcție!

 

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.