Şeful de campanie al PSD a fost condamnat definitiv la închisoare

Şeful de campanie al PSD a fost condamnat definitiv la închisoare

Secretarul general al PSD şi şeful de campanie al partidului pentru locale, deputatul de Ialomiţa Marian Neacşu, a fost condamnat definitiv de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 6 luni închisoare cu suspendare. Instanţa a stabilit în cazul deputatului PSD un termen de încercare de 2 ani şi 6 luni.

Neacşu a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, după ce şi-a angajat nelegal fiica la biroul său parlamentar.

Un complet de cinci judecători de la instanţa supremă a admis apelul declarat de Parchetul General şi l-a condamnat pe Marian Neacşu la şase luni închisoare cu suspendare, după ce acesta primise la instanţa de fond, în februarie 2015, o amendă penală de 2.000 de lei.

Deputatul a fost trimis în judecată în decembrie 2013 de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sub acuzaţia de conflict de interese, ancheta fiind deschisă în urma unei sesizări depuse de Agenţia Naţională de Integritate. Marian Neacşu, în calitate de deputat, a formulat cererea de angajare a fiicei sale, Cristina Monica Neacşu, în cadrul biroului său parlamentar şi apoi a avizat contractul de muncă pe perioadă determinată (iulie 2009 – decembrie 2012) în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru aceasta.

Şeful PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat, la rândul său, la un an de închisoare cu suspendare în dosarul „Referendumul”, în 2015. Decizia a fost atacată, însă judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au amânat pentru 29 februarie dezbaterile în dosar.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.