Şeful Poliţiei Rutiere Piatra Neamţ, judecat pentru luare de mită

Şeful Poliţiei Rutiere Piatra Neamţ, judecat pentru luare de mită

Şeful Biroului Poliţiei Rutiere Piatra Neamţ, comisarul şef Viorel Andronic, a fost trimis în judecată de DNA, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată 12 agenţi de la Biroul Poliţiei Rutiere Piatra Neamţ – Iulian Ciolpan, Marius Laurenţiu Greaca, Bogdan Eugen Miziligeanu, Dragomir Loredan Covasan, Constantin Neamţu, Ionuţ Alexandru Berbec, Ioan Alexandru Găluşcă, Ioan Botcă Inimosu, Ioan Marius Munteanu, Ionuţ Popescu, Vasile Lucian Chifu şi Adrian Ovidiu Zaharia – pentru săvârşirea infracţiunilor de luare şi dare de mită şi fals intelectual.

Comisarul şef Viorel Andronic şi alţi şase agenţi se află în arest preventiv din data de 10 noiembrie 2016.

Au fost trimise în judecată alte 53 de persoane, acuzate că i-au mituit pe poliţişti.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 22 aprilie – 18 mai 2016, agenţii de poliţie au fost desemnaţi să efectueze activităţi de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de excesul de viteză. Procurorii susţin că, în acest context, lucrătorii de poliţie au primit sume de bani cuprinse între 50 lei şi 400 lei de la mai mulţi conducători auto opriţi în trafic pentru depăşirea limitei de viteză sau alte abateri de la regimul rutier. Cuantumul total al sumelor primite cu titlu de mită de către poliţişti în perioada menţionată este de 12.980 lei şi 40 de euro. Din mijloacele de probă rezultă că luarea de mită se desfăşura ca o activitate repetitivă (116 acte materiale).

Conform DNA, poliţiştii Iulian Ciolpan, Marius Laurenţiu Greaca, Dragomir Loredan Covasan şi Ionuţ Alexandru Berbec au falsificat procesele verbale de constatare a contravenţiei cu ocazia întocmirii acestora, prin atestarea unor fapte necorespunzătoare adevărului, respectiv consemnarea unei viteze de deplasare inferioare celei constatate, cu consecinţa reducerii amenzii sau menţionarea unei alte contravenţii decât cea reală.

În zilele de 25 şi 29 aprilie 2016, Marius Laurenţiu Greaca şi Constantin Neamţu au promis şi remis o parte din sumele de bani primite cu titlu de mită, de la conducătorii auto verificaţi, comisarului şef Viorel Andronic.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asupra sumelor de bani ridicate de la locuinţele lui Viorel Andronic (245 euro) şi Iulian Ciolpan (1.800 lei şi 530 euro), în vederea asigurării confiscării speciale.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Bacău.

Faţă de inculpatul Nicolae-Cristian Buga, procurorii anticorupţie au dispus clasarea cauzei.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.