Senatorul PSD Sorin Lazăr, condamnat pentru a doua oară!

Senatorul PSD Sorin Lazăr, condamnat pentru a doua oară!

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat astăzi, 25 ianuarie, pe senatorul ieşean Sorin Lazăr la un an de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu, faptele fiind comise pe vremea când era primar la Strunga.

Sorin Lazăr a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu, alături de Constantin Petruşcă, contabilul primăriei Strunga. Faptele imputate lui Sorin Lazăr ar fi fost comise în perioada 2008-2009, când, în calitate de primar şi ordonator principal de credite, însă fără a respecta normele legale, Lazăr ar fi aprobat plata mai multor sume de bani. Una dintre aceste plăţi, în valoare de 10.160 de lei, ar fi fost făcută în contul a trei membri de la o comisie de evaluare din cadrul unei licitaţii. „Aceste plăţi s-au efectuat fără existenţa unui angajament legal care să ateste o obligaţie pe seama fondurilor publice. De asemenea, nu există niciun act care să ateste prestarea vreunor activităţi de către respectivele persoane”, spun procurorii DNA. Totodată, Lazăr şi-a acordat lui şi viceprimarului premii în valoare de 2.638 lei şi, respectiv, 2.291 lei. „Toate aceste sume au fost avizate de inculpatul Petruşcă”, spun procurorii.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dat verdictul, contopind pedeapsa cu una mai veche, în care Lazăr a fost condamnat pentru conflict de interese (anchetatorii i-au pus în cârcă în acest dosar că i-a dat de lucru fiului său, Mihai Eduard, la cabinetul parlamentar). În total a ieşit un an de închisoare cu suspendare, aceeaşi pedeapsă primind-o şi Petruşcă.

Sorin Lazăr poate face apel.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.