Sfaturi pentru a trece cu bine peste ora de irană

Sfaturi pentru a trece cu bine peste ora de irană

Trecerea la ora de iarnă în noaptea de 26 spre 27 octombrie poate produce unele perturbări de bioritm, chiar dacă oferă o oră în plus pentru somn.

Deși este mai puțin nefastă în termeni de tulburări ale somnului decât trecerea la ora de vară, când noaptea devine mai scurtă cu o oră, schimbarea orei este resimțită mai ales la persoanele mai fragile, precum copiii și bătrânii, relatează ziarul online ladepeche.fr.

Perturbările produse pot fi nefaste pentru sănătate și pot tulbura nu doar somnul, ci pofta de mâncare, capacitatea de muncă, concentrarea și stările de dispoziție. Pentru a diminua efectele cât mai mult, specialiștii fac câteva recomandări pentru a trece cu bine la ora de iarnă.

Între acestea, reglarea ceasului. Persoanele supuse stresului pot simți o stare de angoasă ca urmare a posibilității de a uita să schimbe ora și mai ales de faptul că trebuie să regleze ora la toate echipamentele electronice. Deși majoritatea aparatelor (computere, televizoare, DVD) se reglează automat, ceasurile trebuie reglate manual și este bine să se facă cu anticipație.

O altă recomandare este de a merge la culcare cu o oră mai târziu seara. În acest fel, numărând aceleași ore de somn, trezirea de dimineață se va face la o oră considerată ca obișnuită.

Unele persoane acuză o oboseală puternică după schimbarea orei, însoțită eventual de o senzație de disconfort și chiar de dureri de cap. Pentru a depăși această stare este nevoie de multă odihnă și de necesitatea de a adopta un ritm de viață (muncă, ore de masă și de culcare) ce corespunde trecerii la noua oră. Simptomele vor trece în câteva zile sau în maximum câteva săptămâni.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.