Shaorma şi calculatorul prostesc!

Shaorma şi calculatorul prostesc!

Nimic nu mă distrează mai mult decât un calculatorist care are senzaţia că le ştie pe toate. Şi spun acest lucru pentru că personaje mai rupte de realitate decât cele care lucrează în domeniul IT rar mi-a fost dat să văd. Dar, au o scuză. Să mănânci non-stop shaorma şi să stai peste 10 ore pe zi în faţa calculatorului… toate astea nu au cum să nu lase urme!

Andrei Postolache. Vă sună cunoscut numele? Este candidatului grupului Pentru Iaşi la Primăria Municipiului. Probabil este bun în ceea ce face, habar nu am, dar în calitate de candidat la o funcţie atât de importantă este varză (fără carne). Motiv pentru care spun mereu: combinaţia de shaorma cu IT este fatidică… pentru creier! Omul este în lumea lui şi este de înţeles. După ani în care ai trăit într-o realitate virtuală este greu să intri în realitatea cotidiană şi să o înţelegi.

Într-un interviu acordat recent pentru pressone.ro, Andrei Postolache se trezeşte vorbind. Şi spune: „(…) voturile se vor împărţi între trei partide mari: noi, PSD şi PNL, şi unele partide mici: PMP, UNPR şi câţiva independenţi”. Îi recunoaştem domnului Postolache dreptul la opinie, însă, în calitate de candidat la Primăria Iaşi, să vorbeşti despre un grup de oameni (Pentru Iaşi) că ar fi un partid mare… Aşa că îi reamintim d-lui Postolache faptul că Pentru Iaşi încă nu este partid politic. În al doilea rând, să te consideri „mare” în condiţiile în care vrei 10 locuri în Consiliul Local dar nu ai decât 5 candidaţi… scuzaţi-mă, dar chestia cu shaorma devine tot mai plauzibilă!

Să spui că UNPR este un partid mic, în condiţiile în care, la Iaşi, nu ai nici un sfert de infrastructura acestui partid este, la rândul ei, o dovadă de inteligenţă… maximă!

Să continuăm. Fiind vorba de un „partid” de calculatorişti, te-ai aştepta să vezi mai multă viaţă pe net… Dacă ar fi să fac o comparaţie acum, cei „nouă oameni” din „echipa de comunicare” a grupului Petru Iaşi sunt mult, mult mai slabi decât echipa de cuvântători a viceprimarului cu atribuţii de primar Mihai Chirica… echipă care, la rândul ei, este extrem de slabă!

În acelaşi interviu de care am amintit, Postolache mai spune: „În mare, oamenilor le este lehamite de toţi politicienii, indiferent de partid”. Păi, bine domnu´ Postolache, dacă oamenilor le este lehamite de politicieni, dumnevoastră de ce v-aţi făcut partid? Nu cumva sunteţi tot politician? Nu cumva oamenilor le este „lehamite” şi de dumnevoastră? Nu ştiu, zic şi eu…

Şi, ca să încheiem apoteotic, Andrei Postolache zice: „În 2012, nici Barack Obama nu câştiga împotriva lui Nichita. Dar s-au schimbat multe între timp: şi demografia, şi dinamica, şi aşteptările”. Oare ce insinuează domnul Postolache atunci când spune că demografia s-a schimbat? Cumva vrea să spună că au murit mulţi oameni şi că nu mai are cine să-l voteze pe Nichita? Dragă domnului Postolache, iartă-mă, dar eşti rupt tare de realitate!

Aşteptările oamenilor sunt aceleaşi, doar că politicienilor le este greu să le accepte şi vin cu propriile interpretări. Ceea ce, până la urmă, face şi grupul Pentru Iaşi. Pentru că, niciodată, dar niciodată, un om care trăieşte în realitatea virtuală nu are cum să înţeleagă un om care aşteaptă cu sufletul la gură ziua în care poştaşul îi aduce pensia!

Sursa foto: Facebook

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.