Şi-a revenit Dragnea. Zgonea dat afară din PSD

Şi-a revenit Dragnea. Zgonea dat afară din PSD

După o perioadă în care a fost un fel de mieluşel de teama unei condamnări în dosarul „Referendumul” (condamnare care, până la urmă s-a şi pronunţat), Liviu Dragnea şi-a adus aminte că este şeful celui mai puternic partid din ţară. Prima mare decizie sub conducerea sa a fost luată chiar astăzi, 27 aprilie, şi a constat în excluderea din partid a lui Valeriu Zgonea.

Comitetul Executiv Naţional al PSD, întrunit pe 27 aprilie, a decis în unanimitate excluderea lui Zgonea, preşedinte executiv al PSD şi preşedinte al Camerei Deputaţilor. Ironia sorţii este că Zgonea a fost ales tocmai de Dragnea pentru a face parte din conducerea PSD şi tot Zgonea este cel căruia etapa „Referendumul” (în urma căreia Dragnea a fost condamnat) i-a adus şefia Camerei Deputaţilor. Tot Zgonea este şi cel care s-a bucurat atunci când Olguţa Vasilescu (primarul Craiovei) a fost reţinută de DNA, visând la o candidatură la Craiova. Tot Valeriu Zgonea este cel care, se spune, ar fi în tandreţuri cu Sorin Avram Iacoban, un deputat ieşean de tristă amintire, renumit prin zvastica pe care a postat-o pe pagina sa de Facebook în timpul campaniei electorale pentru prezidenţiale.

Reacţia lui Valeriu Zgonea a fost una scurtă şi a apărut, normal, pe Facebook: „Astăzi este o zi importantă, pentru că eu am fost peste 20 de ani în acest partid. Voi continua să spun ceea ce simt și gândesc. Niciodată nu o să-mi vând conștiința. Îi asigur pe toți că rămân același om atașat pe deplin valorilor și principiilor social-democrate. Voi continua să fiu aproape de toți cei care cred cu adevărat într-o stângă modernă și europeană. Vă mulțumesc tuturor celor care credeți că România trebuie să fie reprezentată de oameni integri și responsabili!”

Urmează, cum este şi firesc, debarcarea aceluiaşi Zgonea de la şefia Camerei Deputaţilor.

Sursa foto: Facebook

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.