Şi dacă Titanicul s-a scufundat din cauza unui incendiu?

Acest naufragiu nu este istoria unei simple coliziuni între un pachebot şi un iceberg”, spune un expert în The Independent.

Acest mister persistă de peste un secol: de ce s-a scufundat Titanicul în 1912? Teza unei coliziuni cu un iceberg este cea mai cunoscută, însă cercetări recente evocă o altă teorie.

Conform cotidianului britanic The Independent, Titanicul s-ar f scufundat deoarece un incendiu i-a fragilizat carena. Jurnalistul britanic Senan Molony a ajuns la această concluzie după ce şi-a petrecut 30 de ani din viaţă încercând să explice naufragiul. În analizele lui, Molony s-a bazat pe imaginile pe care şeful inginerilor electronişti le-a făcut înainte ca pachebotul sâ părăsească şantierele navale din Belfast!

În imagini, jurnalistul britanic a putut identifica nişte semne mari, negre, pe coca din dreapta faţă, aproape de locul unde icebergul a străpuns corpul navei. Conform experţilor, respectivele semne au fost cauzate de un incendiu plecat de la o rezervă de carburant!

Acest naufragiu nu este istoria unei simple coliziuni între un pachebot şi un iceberg. Este un cumul de factori extraordinari: focul, gheaţa şi neglijenţa. Acest incendiu era cunoscut, dar a fost minimizat. Nava nu ar fi trebuit scoasă niciodată la apă”, spune Senan Molony.

Titanicul s-a scufundat în Oceanul Atlantic în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912. În acest naufragiu şi-au pierdut viaţa aproximativ 1.500 de oameni.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.