Simularea examenului de Rezidențiat, la Iași

Simularea examenului de Rezidențiat, la Iași

Studenții din anul VI de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa” Iași pot face o primă verificare a cunoștințelor acumulate până în prezent participând la simularea examenului de Rezidențiat, care va avea loc în data de 22 aprilie 2018.

Acțiunea organizată de UMF Iași în colaborare cu Societatea Studenților Mediciniști (SSMI) le va oferi candidaților o evaluare obiectivă a cunoștințelor și îi va familiariza cu condițiile de desfășurare ale examenului.

Concursul va dura patru ore și va fi structurat sub forma unui test grilă, ale cărui subiecte vor fi elaborate de personalul academic al universității.

„După admitere, cel mai important pas în devenirea unui medic este rezidențiatul. Pregătirea acestui concurs ar trebui să presupună ani de studiu, de aprofundare a noțiunilor dobândite în timp. Deoarece pe parcursul facultății studenții nu se confruntă cu un test de aceste dimensiuni, simularea concursului de rezidențiat este un exercițiu deosebit de util, care ar trebui abordat cu maximă seriozitate. Anul trecut, peste 300 de studenți din anul VI au participat la simularea examenului de rezidențiat. Sperăm că, în acest an, numărul lor să fie mai mare” au transmis oficialii UMF.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.