Sindicaliștii din învățământ acuză: PNL își pune șefi în inspectoratele școlare

Sindicaliștii din învățământ acuză: PNL își pune șefi în inspectoratele școlare

Sindicatele din Educație de la Iași acuză printr-un comunicat de presă că inspectoratele școlare sunt în prezent politizate cu oameni din PNL, la fel cum se întâmpla și pe vremea guvernării PSD.

În 7 județe și în București, inspectorii școlari generali au fost numiți pentru că fac parte din PNL, susțin sindicatele. Comunicatul de presă a fost scris și în atenția președintelui Klaus Iohannis.

„Fosta putere reprezentată de către PSD a manifestat în repetate rânduri tendința de a numi Inspectori Școlari Generali care să provină din activul de partid. În ceea ce ne privește (USLIP IAȘI) am sancționat constant derapajele sociale, politice și uneori economice ale fostei puteri. Am avut mai multe proteste la Prefectura Iași, în anul 2017, îndreptate împotriva Guvernului reprezentat de către partidul sus menționat. De asemenea, am avut și scrisori deschise către fostul Președinte al Camerei Deputaților – Liviu Dragnea”, spun sindicaliștii de la USLIP Iași.

Sindicaliștii mai spun că în ultimele 3 luni mulți dintre inspectorii școlari au fost numiți pentru că fac parte din PNL. Sindicaliștii publică un tabel cu județele unde au avut loc schimbările: Alba, Arad, București, Caraș-Severin, Dâmbovița, Mehedinți, Neamț și Suceava.

„Ceea ce se întâmplă în ultimele trei luni, încalcă spiritul proiectului ,,România educată” și, evident, articolul 7 din actuala Lege a Educației Naționale care atestă expres că: ,,În unitățile, în instituțiile de învățămȃnt și în toate spațiile destinate educației (…) sunt interzise (…) activități de natură politică”.

„Nu ne-am propus o cercetare exhaustivă schimbărilor de la nivelul Inspectoratelor Școlare, dar credem că ceea ce am găsit este îngrijorător și arată clar o direcție pe care actuala putere o promovează. Ne dorim prin autoritatea funcției pe care o aveți să interveniți la nivelul Executivului pentru ca în învățământ să fie promovată depolitizarea ca prim pas al modernizării sistemului educațional românesc”, conchid sindicaliștii.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.