Sindicaliștii ieșeni vor picheta Prefectura

Sindicaliștii ieșeni vor picheta Prefectura

Membrii Blocului Naţional Sindical, filiala Iaşi, au anunţat pichetarea Prefecturii în ziua de luni, 23 octombrie, începând cu ora 15.30.

„Intenţia Guvernului României de a transfera contribuţiile sociale excluxiv în sarcina angajatului este una care dovedeşte felul în care actualii guvernanţi ignoră nu doar legislaţia europeană şi internaţională în vigoare, dar şi nevoile şi drepturile cetăţenilor români, obligaţi să fie cobai pentru măsuri şi politici netestate nicăieri în lume. Prin urmare, considerăm această dezizie ca fiind o măsură incoerentă, hazardată şi total defavorizantă faţă de cel în slujba căruia ar trebui să fie guvernanţii, adică poporul român. România va fi de la 1 ianuarie 2018 singurul stat din Uniunea Europeană în care contribuţiile la sistemul de securitate socială vor fi asumate integral de angajat. Luni, 23 octombrie, vom organiza o acţiune de pichetare în faţa Prefecturii, pentru care avem deja toată aprobările”, a declarat Sorin Turcu, liderul BNS Iaşi.

Sindicaliştii BNS spun că cei mai afectaţi sunt salariaţii din sectorul privat, care vor suporta din salariul net acest transfer, cu ajustări generate de evoluţia salariului minim.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.