„Sistemul” a determinat-o pe Udrea să candideze

„Sistemul” a determinat-o pe Udrea să candideze

Dacă pe 5 octombrie, în timp ce se afla pe treptele instanței supreme, Elena Udrea a anunțat în treacăt că va candida pentru alegerile parlamentare, pe 6 octombrie a confirmat și întărit această afirmație.

Printr-un mesaj postat pe contul personal de Facebook, fostul ministru al turismului explică cum, deși inițial problemele cu justiția au făcut-o să-și dorească retragerea din politica românească, actuala guvernare și atacurile dese la imaginea și persoana ei au determinat-o să candideze ca independent pentru un loc de deputat la București.

Mesajul complet al Elenei Udrea:

„Am decis sa candidez

Dupa ce am iesit din arestul preventiv, am decis ca nimic nu merita sa o vad pe mama la vorbitor plangand, sa ii fac pe cei apropiati sa sufere. Asa ca am decis sa parasesc politica, sa ma ocup de viata personala, sa imi fac o familie cu copii si sa imi rezolv problemele din justitie.
Dar Sistemul, asa cum l-a definit Traian Basescu, a continuat sa ma faca tinta, in strategia lui de a acapara total puterea dupa alegerile din decembrie 2016. Ultimul dosar in care m-a acuzat, alaturi de Ioana Basescu, pentru campania din 2009, referitoare la Referendumul pentru 300 de parlamentari si alegerea Presedintelui Romaniei, arata clar ca Sistemul se implica total in campania electorala. Scopul acestui dosar este afectarea imaginii fostului Presedinte si a PMP, pentru ca acesta sa nu aiba nicio influenta in deciderea guvernarii viitoare si, nicio sansa in a fi viitorul prim-ministru.
De aceea alegerile parlamentare din decembrie sunt cruciale pentru România, drumul fiind intoarcerea catre democratie sau acapararea totala a puterii de catre cei care nu se arata cetatenilor, nu sunt votati, conduc din umbra si prin marionete impuse prin santaj, dosare si catuse.
Cu bune si cu rele, politicienii vin in fata cetatenilor sa fie alesi si reprezinta ca urmare poporul, asa cum este si el, cu bune si cu rele.
Am aflat pe pielea mea ce înseamnă să fii călcat în picioare, să nu ţi se respecte drepturile fundamentale, şi realizez pericolul uriaş de a intoarce Romania la un regim totalitar, dupa 27 de ani de la căderea altuia.
Spectacolul arestarilor spectaculoase ne capteaza atentia in fiecare zi, astfel ca nu mai vedem cum drepturile cetatenilor sunt ignorate, cum nimic nu se mai dezvolta in aceasta tara, cum pierdem zeci de miliarde de euro cu un guvern numit din umbra, nu ales.
Politicienii, presa, societata civila, tac lasi, de frica dosarelor care pot aparea din senin, intr-o secunda. Asa a tacut si intelectualitatea la instaurarea comunismului.
Am facut si greseli, dar am si lucruri bune lasate in urma mea, ca politician si ministru. Un lucru este cert, nu mi-e frica de Sistem, nu am tacut niciodata in fata Lui si nu renunt la a ma lupta pentru ceea ce cred ca este bine: sa fim o tara normala, cu regim democratic, cu cetateni ale caror drepturi fundamentale sunt respectate, o tara in care oamenii sunt sprijiniti sa prospere si sa fie fericiti, in care cei care se presupune ca incalca legea sunt trasi la raspundere doar dupa ce li se dovedeste vinovatia.
Pentru aceste motive, am decis sa candidez pentru un loc de deputat, la Bucuresti, ca independent.
Nu vreau sa ma ascund pe nicio lista de partid, pentru ca imi asum tot ceea ce sunt si am facut ca politician si ca om. In plus, nu vreau sa se spuna ca am facut rau PMP sau Presedintelui Traian Basescu.
Voi veni in zilele urmatoare cu propunerile legislative concrete pe care eu le voi promova in Parlamentul viitor.
Deoarece numarul de semnaturi pe care trebuie sa il strang este mare, aproape 20.000 si timpul scurt, va rog pe toti cei ce credeti ca este nevoie in politica, acum mai mult ca oricand, si de onoare, si de curaj, si de eficienta, sa ma sprijiniti semnand pentru candidatura mea, pe listele pe care le veti gasi la tinerii care vor iesi in strada pentru a aduna semnaturi ori descarcand de aici https://we.tl/TkzzUeFy4V tabelul si apoi lasandu-l ori acestor tineri ori la o locatie pe care o voi indica in perioada imediat urmatoare”.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.