Sistemul îşi bate joc în continuare de Dragnea. PSD este cu un pas în groapă!

Sistemul îşi bate joc în continuare de Dragnea. PSD este cu un pas în groapă!

Aruncând PSD într-o dezbatere sterilă privind boicotul alegerilor locale din acest an, Liviu Dragnea a reuşit într-o oarecare măsură să distragă atenţia de la problemele pe care le are cu justiţia. Din păcate pentru preşedintele PSD însă, sistemul şi-a mai bătut puţin joc de el, ţinându-l în continuare în şah!

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au amânat vineri, 29 ianuarie, pentru data de 29 februarie, dezbaterile în dosarul „Referendumul”, în care Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la un an de închisoare cu suspendare.

Este pentru a doua oară când acest dosar se amână pentru că unul dintre judecătorii completului a lipsit, deoarece are probleme de sănătate.

Pe 15 mai 2015, Liviu Dragnea a fost condamnat de un complet de trei judecători de la ICCJ în dosarul „Referendumul” la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani. Decizia a fost atacată cu apel.

Citeşte şi Liviu Dragnea duce PSD spre autodesfiinţare

Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013 pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte formaţiunea reprezentată de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale. În acest sens, conform procurorilor, Dragnea a coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influenţă în virtutea funcţiei pe care o deţinea, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

În paralel, el a coordonat un sistem informatic complex, prin intermediul căruia a transmis mesaje, ordine şi recomandări legate de stimularea participării cetăţenilor la vot prin mijloace interzise de lege către coordonatorii judeţeni de campanie/primarii/activiştii de partid, mai preciza DNA.

Judecătorii de la ICCJ ar fi trebuit să se pronunţe vineri, 29 ianuarie, în acest dosar, numai că au amânat din nou dezbaterile, pentru 29 februarie, ţinându-l pe Dragea într-o tensiune care s-ar putea să dăuneze într-o măsură foarte mare PSD.

Dacă lucrurile se adeveresc, şi Dragnea a încheiat o înţelegere cu „sistemul” pentru a scăpa de condamnare, nu este exclus ca după alegerile locale să asistăm la dispariţia PSD ca partid politic!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.