Situație de tot râsul în presa ieșeană…

Situație de tot râsul în presa ieșeană…

O firmă din București a plătit un drept la replică în BZI pentru un articol publicat în ziarul „Evenimentul”…

Pe 6 iulie 2017, în „Evenimentul” a fost publicat articolul „O firmă bănuită de legături cu Mafia blochează licitaţia de la Vaslui”, în care se spune, printre altele, că „firma bucureșteană Eco Sud SA contestă, din 2015, licitaţia pentru concesionarea gropii ecologice de la Roşieşti”, județul Vaslui. Articolul mai spune că „rampa riscă să se transforme într-un fel de gaură neagră a proiectelor administraţiei judeţului” și că „Eco Sud a contestat primele două licitaţii şi se pregăteşte să o blocheze şi pe a treia”, trimițând „deocamdată, doar o notificare prin care solicită câteva corecţii”.

Pe 7 iulie 2017, pe site-ul BZI a apărut dreptul la replică intitulat… „Drept la replică referitor la articolul apărut pe site-ul ziarului Evenimentul de Iași”, în care se susține că „articolul publicat conține afirmații neadevărate, tendențioase, incriminatoare și de natură a prejudicia în mod grav imaginea publică, atât a companiei Eco Sud S.A., cât și a acționariatului acesteia”. În același text se mai scrie: „Vă solicităm în mod expres ca imediat să eliminați de pe site-ul www.ziarulevenimentul.ro toate articolele care fac referire la societatea noastră și să publicați imediat, în aceeași zi și în aceleași condiții, o dezmințire a tuturor informațiilor publicate….”

Nu prea înțelegem de ce firma bucureșteană nu a trimis dreptul la replică ziarului „Evenimentul”, despre care spune că i-a prejudiciat imaginea. La fel, nu prea înțelegem cum să publici „în aceeași zi și în aceleași condiții” un drept la replică pe care l-ai trimis la o zi după publicarea articolului!

Oricum, situația este de-a dreptul haioasă, fiind pentru prima dată când o firmă alege să publice într-un ziar un drept la replică la un articol apărut în alt ziar! Dar, ce nu fac oamenii pentru bani…

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.