Situație de tot râsul la Primăria Botoșani. Trebuie să-și voteze din nou creșterea salariilor!

Situație de tot râsul la Primăria Botoșani. Trebuie să-și voteze din nou creșterea salariilor!

Hotărârea privind stabilirea salariilor de bază din Primăria Botoșani a fost considerată ilegală de Instituția Prefectului. Consilierii locali au fost convocați în ședință vineri, 11 august , pentru a da un nou vot asupra proiectului de hotărâre privind stabilirea salariilor de bază din Primăria Botoșani.

Instituția Prefectului susține că în hotărâre s-a stipulat faptul că „consiliul local aprobă coeficienții care  stau la baza determinării salariilor de bază aferente funcțiilor din cadrul  familiei ocupaționale administrație”, formulare care contravine prevederilor legale care stipulează faptul că pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul familiei ocupaționale administrație salariile de bază se stabilesc prin hotărâre a consiliului local, însă nu consilierii sunt cei care stabilesc și coeficienții.

În aceeași hotărâre se spune că în cazul modificării salariului minim brut pe ară garantat în plată, salariile de bază  se vor stabili prin dispoziția primarului, timp ce în lege se stipulează faptul că salariile de bază se stabilesc prin hotărâre a consiliului local.

„Solicităm modificarea Hotărârii nr. 167 din 31 iulie 2017 aceasta fiind emisă cu încălcarea prevederilor legale, în caz contrar suntem nevoiți să atacăm acest act administrativ la instanța de contencios-administrativ”, se arată în adresa Instituției Prefectului.

Și Hotărârea de Consiliu Local privind stabilirea indemnizației consilierilor locali a fost întoarsă de la Prefectură și va trebui repusă spre aprobare. În hotărârea respectivă nu s-a specificat clar cum este calculată indemnizația aleșilor.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.