Situaţie de urgenţă în judeţul Vaslui

Situaţie de urgenţă în judeţul Vaslui

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis două avertizări de inundaţii, una Cod portocaliu şi alta Cod galben, pentru anumite sectoare ale râului Bârlad, din judeţul Vaslui.

Potrivit hidrologilor, până la ora 24:00, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte se vor înregistra în continuare creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşirea cotelor de atenţie pe râul Bârlad sectorul aval s.h. Băceşti — amonte s.h. Vaslui (sector îndiguit), judeţul Vaslui, fiind instituit Cod portocaliu.

Până luni, la ora 9:00, se vor înregistra în continuare creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşirea Cotelor de atenţie pe râul Bârlad, pe sectorul s.h. Băceşti — s.h. Bârlad, judeţul Vaslui, pentru care a fost emisă o avertizare Cod galben.

Până la această oră, aproximativ 30 de gospodării din comuna vasluiană Dragomireşti au fost inundate duminică, 13 noiembrie.

La faţa locului se intervine cu cinci motopompe, două remorcabile şi trei transportabile. În zonă sunt 20 de subofiţeri şi patru ofiţeri, intervenţia fiind coordonată de inspectorul-şef Ghiorghe Blagoci”, a declarat Petru Iftene, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

La nivelul ISU Vaslui au fost adoptate o serie de măsuri pentru prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă ce pot apărea.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.