Solicitare inedită a locuitorilor unui cartier botoşănean

Solicitare inedită a locuitorilor unui cartier botoşănean

Locatarii unui bloc situat în vecinătatea ghetourilor din Parcul Tineretului au înaintat Consiliului Local Botoşani o solicitare inedită prin care cer să se construiască un gard în jurul blocului, pentru a fi protejaţi de rromii care locuiesc în cele două cămine de nefamilişti din cartier.

Oamenii vor ridicarea unui gard de protecţie al spaţiului verde, care să aibă o înălţime de un metru şi jumătate. Ei se plâng că, zilnic, o mare parte din locatarii ghetourilor „se adună sub ferestrele şi pereţii blocului lor tulburând liniştea publică prin certuri, ţipete, bătăi, ascultat de muzică din maşinile pe care le parchează pe marginea drumului, băut de cafele, practicarea jocurilor de noroc, consum de băuturi alcoolice (pervazurile ferestrelor de la parter constituind un bun suport pentru sticlele şi paharele cu băutură)”.

Seara, uneori se aprind focuri de către persoane iresponsabile şi rău intenţionate pe acel spaţiu verde, se fumează, se ascultă muzică la tot felul de gadgeturi cu sonorul dat la maxim spre disperarea şi disconfortul locatarilor. Nu putem deschide un geam să aerisim şi nici să ne punem rufele la uscat din cauza acestor indivizi care practic distrug acel loc. Având în vedere că locatarilor din ghetouri li s-a împrejmuit şi dotat acel spaţiu de joacă de două ori, li s-au montat de două ori câte un set de bănci în faţa blocurilor ( pe care ulterior le-au distrus sau le-au furat), li s-au montat ţevi noi pentru alimentarea cu apă şi canalizare, toate acestea făcându-se pe banii primăriei fără ca aceşti locatari să facă cel mai mic efort pentru a le obţine, având statutul de întreţinuţi pe banii primăriei şi implicit al contribuabililor, unii dintre ei beneficiind şi de ajutoare lunare de la primărie, noi locatarii şi contribuabilii cinstiţi considerăm că efortul primăriei în montarea acelui gărduţ nu ar fi prea mare. Rugăm respectuos pe onorabilii membrii ai consiliului local să ţină seamă de doleanţa semnatarilor acestei petiţii (chiar dacă dimensiunea standard a acelui gărduţ, aprobată în consiliul local ar fi alta)”, se mai arată în scrisoarea botoşănenilor.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.