Soluție supraterană pentru traversarea unei importante intersecții din Iași

Soluție supraterană pentru traversarea unei importante intersecții din Iași

Primăria Iași a primit și predat studiul de fezabilitate pentru construirea a două pasaje supraterane unidirecționale cu o singură bandă care să traverseze rondul din Podu Roș și să unească splaiurile râului Bahlui. Documentația a ajuns la Comisia de Monumente pentru obținerea avizelor.

Conform estimărilor, municipalitatea ar trebui să plătească aproximativ 9 milioane de euro pentru realizarea investiției, în doi ani. Lungimea pasajelor este estimată la aproape 400 de metri.

„Pasajele auto ce vor asigura fluidizarea circulației pe cele două Splaiuri ale Bahluiului peste intersecția Podu Roș vor fi prevăzute cu câte o bandă de circulație fiecare, suprafețe de refugiu, nu vor avea trotuare și vor fi dimensionate conform normelor legale în vigoare, în așa fel încât să asigure atât fluența circulației auto, cât și posibilitatea de depășire a autovehiculelor aflate în staționare ca urmare a apariției unor avarii. Elementele structurale ale platformei circulabile a pasajelor și a rampelor de urcare/coborare vor fi dimensionate în așa fel încât să nu ocupe mai mult de o bandă pe carosabilul existent”, se arată în descrierea proiectului.

De realizarea documentației s-a ocupat Cristian Comisu, cadru didactic în cadrul Facultății de Construcții și Instalații.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.