Şoseaua ocolitoare a municipiului Suceava, poate anul viitor

Şoseaua ocolitoare a municipiului Suceava, poate anul viitor

Potrivit calendarului lucrărilor făcut public de ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, la Câmpulung Moldovenesc, șoseaua ocolitoare a municipiului Suceava ar putea fi funcţională integral în cel mai fericit caz la finele anului viitor.

„În cazul în care toate lucrurile merg fără a avea niciun fel de blocaj, ar trebui undeva la finele anului să putem semna contractul de execuţie cu noul antreprenor şi să dăm ordinul de începere a lucrărilor undeva la jumătatea lunii martie 2018. Din ce am discutat cu experţii, mi s-a spus că acest obiectiv poate fi finalizat în maximum nouă luni. Nu este o problemă de finanţare, ci o problemă strict de mobilizare a antreprenorului şi de monitorizare a lucrărilor de către Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi”, a spus Alexandru Cuc.

Ministrul a vizitat centura Sucevei alături de şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, Ovidiu Laicu, şi de prefectul Mirela Adomnicăi, arătând că mai sunt de executat doar 15% din lucrări pe tronsoanele I şi II pentru care există finanţare.

Răzvan Cuc a spus că Ministerul Transporturilor va aloca toţi banii necesari finalizării restului de 15% din lucrări, adică 36 de milioane de lei. El a precizat că lucrările degradate în anii în care investiţia a stagnat vor fi refăcute cu garanţia executată de la fostul constructor, însemnând 5 milioane de euro.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.