Spaniolii caută botoșănence să le culeagă căpșunile

Spaniolii caută botoșănence să le culeagă căpșunile

Un agent economic din Spania oferă botoşănenilor 150 de locuri de muncă în agricultură ca sezonieri. Aceştia, caută doar femei pentru a lucra în sere la recoltarea căpşunilor, experienţa nefiind necesară pentru angajare.

Contractul de muncă este pe perioadă determinată, pe aproximativ trei luni şi se va derula în perioada 1 februarie -31 mai, cu o perioadă de probă de 15 zile.

Potrivit angajatorilor, timpul de lucru este de 6,5 ore efectiv lucrate/zi, 40 ore/săptămână împărţite în 6 zile iar ziua liberă poate fi în oricare zi a săptămânii. Salariile sunt de 40,43 euro brut pe zi, cazarea fiind gratuită, muncitorii fiind nevoiţi să-şi plătească cheltuielile de întreţinere de un euro pe zi.

Angajatorul plăteşte transportul către Spania, contravaloarea acestuia urmând a fi recuperată din primul salariu al angajatului. Întoarcerea în România, la terminarea contractului, este plătită de angajator, transportul dus-întors fiind organizat de angajator printr-o firmă de transport.

Persoanele care doresc să aplice pentru unul din aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Botosani.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.